AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „Un act oribil de...

Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „Un act oribil de violență”

Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „un act oribil de violență”Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „un act oribil de violență”

Președintele american Joe Biden a transmis un mesaj despre tentativa de asasinat din Slovacia. Este „un act oribil de violență”, a spus Biden. Mesaje asemănătoare au trimis lideri din toată lumea.

Joe Biden a condamnat atacul asupra premierului slovac Robert Fico. Președintele SUA a spus că este „alarmat” de atac și a anunțat că el și soția sa Jill „se roagă pentru o recuperare rapidă” a premierului.

„Gândurile noastre sunt la familia lui și la poporul Slovaciei. Condamnăm acest act oribil de violență. Ambasada noastră este în strânsă legătură cu guvernul Slovaciei și este gata să asiste”, a spus Biden, potrivit Sky News.

Numeroși lideri din întreaga lume, inclusiv Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, au transmis mesaje după tentativa de asasinat din Slovacia. Este un atac împotriva democrației, a fost concluzia generală. Un mesaj a trimis și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a vorbit despre o crimă monstruoasă.

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat în abdomen în timpul unui eveniment public. Incidentul a avut loc miercuri, la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

Potrivit primelor informații, patru sau cinci focuri de armă au fost trase și cel puțin un glonț l-a lovit pe premier în abdomen. Atacul s-a produs în timp ce Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern. Victima a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Se pare că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia. El este audiat de anchetatori.

author avatar
Mihail Ioan