AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden către migranți: Vă spun clar, nu veniți în SUA!

Joe Biden către migranți: Vă spun clar, nu veniți în SUA!

Joe Biden către migranți: Vă spun clar, nu veniți în SUA! /Foto: Facebook

În februarie, peste 100.000 de persoane aflate în situație nereglată au fost arestate la granița de sud cu Statele Unite. Într-un interviu acordat postului ABC, președintele SUA, Joe Biden,  le-a cerut migranților să rămână acasă.

„Suntem pe cale să avem mai multe persoane la granița de sud-vest decât am avut în ultimii 20 de ani”, a spus ministrul Securității interne, Alejandro Mayorkas. Acesta a recunoscut, într-un comunicat de presă: situația este dificilă, lucrăm neobosit pentru a face față acesteia.

În februarie, peste 100.000 de persoane aflate în situație nereglată au fost arestate la granița de sud cu Statele Unite. Structurile de primire a emigranților din Mexic sunt deja copleșite, în primul rând de numărul de minori neînsoțiți.

Aproape 10.000 de copii singuri au fost interceptați de poliția de frontieră în luna februarie, față de 6000 luna precedentă. Minorii au fost plasați în barăci suprapopulate.

Din cauza dezastrelor naturale și a sărăciei, în principal în El Salvador, Honduras sau Guatemala, fluxul migrator către SUA a crescut. Spre deosebire de adulții care pot fi trimiși înapoi, minorii trebuie să fie întâmpinați și situația lor trebuie tratată. De aceea, cu disperare, unii părinți își asumă riscul de a-și trimite copiii la granița americană.

În așteptarea unei politici de migrație cuprinzătoare, Joe Biden a promis că minorii neînsoțiți vor avea procesate rapid cererile de azil. În mod normal, acestea trebuie încredințate serviciului de sănătate în cel mult trei zile de la sosirea lor pe pământ american.

Serviciile de sănătate sunt copleșite și nu reușesc să facă acest lucru. Așa că Washingtonul a cerut FEMA, agenția care gestionează situațiile de urgență, să vină în ajutor.

„Nu vă părăsiți satul, orașul sau comunitatea”

Marți seara, la postul ABC, președintele SUA a făcut apel către migranți. „Vă pot spune clar: nu veniți. Nu vă părăsiți satul, orașul sau comunitatea”. Liderul de la Casa Albă a dat asigurări că migranții care au trecut frontiera ilegal au fost trimiși acasă.

Joe Biden este acuzat că a generat prea multe speranțe în timpul campaniei sale electorale.

Sosirea masivă a migranților la frontieră este exploatată de republicani care îl acuză pe Joe Biden că a provocat un val promițând o primire mai generoasă a acestora  decât predecesorul său, Donald Trump.

Această criză migratorie riscă să complice sarcina democraților aleși care doreau să depună un proiect de lege cât mai curând posibil pentru a permite a 11milioane de imigranți ilegali să capete cetățenia americană.

Din punct de vedere politic, este o situație delicată pentru Joe Biden. În timpul campaniei, el promisese că, în privința migranților, se va distinge de Donald Trump. Și, până acum, nu a reușit.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
467 afisari

2 COMENTARII

  1. ” se va distinge de Donald Trump dar nu a reușit ” ? N-ai nici o logică, pentru că se distinge, se distinge mult, fraierică. In rău. Bașca faptul că Biden e complet teleghidat, e senil, doarme cu oala de noapte la cap și nu prea are nici o putere. Liderul de la Casa Albă. Sigur că da. Poate la casa de bătrâni.

  2. Mi-e capul greu de atâtea sedative, sunt dor un troll sovietic plătit în natură – apă și bătaie. Mister Trump, te pup în CURsul zilei!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger