AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, călcat de agenții FBI fără mandat, după ce echipa sa...

Joe Biden, călcat de agenții FBI fără mandat, după ce echipa sa a găsit documente clasificate

Joe BidenJoe Biden, operat de cancer! Ce dezvăluie raportul medical / Casa Albă a făcut anunțul

FBI a percheziţionat, în noiembrie, fostul birou privat al preşedintelui Joe Biden la Washington, după ce echipa acestuia a notificat Arhivele Naţionale că a găsit acolo documente clasificate, potrivit unui oficial al Departamentului de Justiţie, citat de CNN.

Oficialul american a declarat că nu a fost folosit un mandat pentru a efectua percheziţia, care a fost făcută cu acordul echipei juridice a lui Biden.

Percheziția, realizată fără mandat

Casa Albă şi echipa juridică a lui Biden nu au dezvăluit anterior percheziţia efectuată de FBI în noiembrie, spre deosebire de o percheziţie efectuată de Birou la începutul acestei luni la locuinţa lui Biden din Wilmington, Delaware.

Această ultimă dezvăluire ridică întrebări suplimentare cu privire la cât de transparenţi au fost Casa Albă şi echipa juridică a lui Biden cu privire la ancheta guvernamentală privind gestionarea de către preşedinte a documentelor clasificate, care este acum supravegheată de consilierul special Robert Hur.

Potrivit oficialului, percheziţia de la Centrul Penn Biden pentru diplomaţie şi angajament global a făcut parte dintr-o „evaluare” a FBI pe care Departamentul de Justiţie a descris-o într-o cronologie a evenimentelor pe care a publicat-o la începutul acestei luni.

Agenții FBI, chemați de echipa lui Biden

Procurorul general Merrick Garland a declarat: „La 9 noiembrie, FBI a început o evaluare, în conformitate cu protocoalele standard, pentru a înţelege dacă informaţiile clasificate au fost manipulate în mod necorespunzător, încălcând legea federală”.

În momentul în care FBI a început evaluarea care a inclus vizitarea Penn Biden Center în noiembrie, toate documentele din birou fuseseră deja predate Arhivelor Naţionale, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu acest subiect.

Echipa lui Biden a declarat că a predat iniţial materiale clasificate Arhivelor Naţionale pe 3 noiembrie. Arhivele au informat apoi FBI pe 4 noiembrie despre descoperirea de materiale clasificate, după ce au examinat cele patru cutii de documente.

author avatar
Andreea Vlad
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger