AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Joe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Joe BidenJoe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Platformele sociale precum Facebook sau Twitter unde circulă dezinformare despre vaccinuri omoară oameni, a acuzat președintele american Joe Biden.

Președintele american susține că rețelele sociale răspândesc neadevăruri despre pandemie și vaccinuri, acuzând că ele „ucid oamenii”. „Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinați”, a răspuns Joe Biden, în timp ce se pregătea să plece cu elicopterul de la Casa Albă, la o întrebare despre mesajul său către grupuri ca Facebook.

Casa Albă, măsuri împotriva giganților tehnologici

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri. Iar Facebook a transmis că „acţionează agresiv” pentru a proteja sănătatea publică.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook. „Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme”, a spus ea.

Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

Cum se apără Facebook

„Facebook trebuie să fie mai rapid în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informaţiile se răspândesc foarte repede”, a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observaţii datând de joi, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susţinând că a retras deja „peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19” şi „a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informaţii sigure despre COVID-19 şi vaccinuri”.

author avatar
Andrei Ștefan