AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Joe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Joe BidenJoe Biden, atac furibund la adresa rețelelor sociale: „Omoară oamenii”

Platformele sociale precum Facebook sau Twitter unde circulă dezinformare despre vaccinuri omoară oameni, a acuzat președintele american Joe Biden.

Președintele american susține că rețelele sociale răspândesc neadevăruri despre pandemie și vaccinuri, acuzând că ele „ucid oamenii”. „Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinați”, a răspuns Joe Biden, în timp ce se pregătea să plece cu elicopterul de la Casa Albă, la o întrebare despre mesajul său către grupuri ca Facebook.

Casa Albă, măsuri împotriva giganților tehnologici

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri. Iar Facebook a transmis că „acţionează agresiv” pentru a proteja sănătatea publică.

Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook. „Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme”, a spus ea.

Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

Cum se apără Facebook

„Facebook trebuie să fie mai rapid în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informaţiile se răspândesc foarte repede”, a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observaţii datând de joi, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susţinând că a retras deja „peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19” şi „a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informaţii sigure despre COVID-19 şi vaccinuri”.

author avatar
Andrei Ștefan
351 afisari

6 COMENTARII

  1. Da, are dreptate, cea mai mare dezinformare a fost ca Joe Biden Robinette e o alternativa mai buna fata de Trump. Omoara oamenii.

  2. procesul de la nuremberg ar trebui aplicat tututror politicienilor care se ocupa de sanatatea publica fara dovezi stiintifice si care are la baza doar castigul celor din big farama nimic in folosul cetatenilor!!!!!!!!

  3. A aflat si unchiulețu Joe ca Fakebook face holocast. Pai sunt numai gropi comune in Levant made in FB.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger