AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden merge în Israel. Se schimbă raportul de forțe în Golf

Joe Biden merge în Israel. Se schimbă raportul de forțe în Golf

Joe Biden se va deplasa miercuri în Israel pentru o vizită de solidaritate în urma atacului Hamas din 7 octombrie, a anunţat secretarul american de stat Antony Blinken.

„Preşedintele va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul şi angajamentul nostru neclintit faţă de securitatea sa„, a spus Blinken.

Ce face Biden în Israel?

Biden, care va vizita Israelul miercuri, se va deplasa, de asemenea, la Amman, în Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah al II-lea, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene Mahmoud Abbas.

Preşedintele Joe Biden speră să „audă de la Israel cum îşi va desfăşura operaţiunile într-un mod care să minimizeze victimele civile şi să permită furnizarea de ajutor umanitar civililor din Gaza într-un mod care să nu aducă beneficii Hamas”, a spus Blinken.

Liderul SUA merge şi în Iordania

După vizita din Israel, Biden se va deplasa miercuri şi în Iordania, a anunţat, la Washington, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

La Amman, preşedintele american se va întâlni cu regele Abdullah al Iordaniei, dar şi cu preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru a discuta despre situaţia umanitară din Gaza, a declarat Kirby.

author avatar
Andrei Ștefan