AcasăȘTIRI EXTERNE„Joe Biden are mâinile pătate de sânge”. Președintele SUA, criticat dur după...

„Joe Biden are mâinile pătate de sânge”. Președintele SUA, criticat dur după vizita în Arabia Saudită

„Joe Biden are mâinile pătate de sânge”. Președintele SUA, criticat dur după vizita în Arabia Saudită / Foto: Facebook

Logodnica lui Jamal Khashoggi, jurnalistului asasinat în 2018 în Turcia de un comando saudit, a criticat vineri întâlnirea dintre președintele american Joe Biden și Mohammed bin Salman, în Arabia Saudită.

Președintele american Joe Biden, care s-a întâlnit cu Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, are „pe mâini sângele” următoarei victime a prințului moștenitor, a scris vineri  pe Twitter logodnica jurnalistului asasinat.

Comportament „rușinos”, denunță presa americană

Imaginându-și ce ar fi scris pe Twitter fostul ei logodnic, Hatice Cengiz a scris, adresându-se lui Joe Biden: „Este acesta modul tău de a-i trage la răspundere pe cei responsabili de uciderea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS este pe mâinile tale”.

Jamal Khashoggi, un editorialist al Washington Post care critica regimul saudit, a fost ucis și dezmembrat la 2 octombrie 2018 în consulatul saudit din Istanbul, în timp ce își strângea actele pentru căsătoria cu logodnica sa turcă. După asasinarea sa, Joe Biden a promis că va reduce monarhia din Golf la statutul de „paria” și a declasificat un raport care concluziona că prințul moștenitor a „validat” crima.

Președintele american a sosit totuși vineri la palatul regal din Jeddah, unde l-a salutat pe Mohammed ben Salmane cu un „check” cu pumnul, o formă de salut obișnuită încă din vremea Covid-19.

„Primul check dintre președintele Biden și Mohammed bin Salman a fost mai rău decât o strângere de mână – a fost rușinos”, a declarat Fred Ryan, redactor-șef al Washington Post, scrie Le Point. „Gestul cordial a reflectat un nivel de intimitate și confort care i-a oferit lui MBS răscumpărarea nejustificată pe care o căuta”, a adăugat el într-un comunicat.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger