AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden are legături strânse cu România. Un om-cheie de la Casa...

Joe Biden are legături strânse cu România. Un om-cheie de la Casa Albă este pe jumătate de-al nostru

Alejandro MayorkasJoe Biden are legături strânse cu România. Un om-cheie de la Casa Albă este pe jumătate de-al nostru

Joe Biden a numit ca șef al Homeland Security un cubanez cu mamă româncă. Alejandro Mayorkas, primul latin care va ocupa funcția de Secretar pentru Siguranța Statului. Mayorkas are chiar origini românești – mama sa s-a refugiat în Cuba în anii ’40, în timpul Holocaustului din România.

Biografia lui Alejandro Mayorkas

Mayorkas (61 ani) s-a născut în Havanam capitala Cubei, însă familia sa a fugit din această țară când era copil. Tatăl său este născut în Cuba și are rădăcini evreiești sefardice, iar mama sa a fost o româncă evreică, fugită din țara noastră în perioada Holocaustului. El a spus că originile familiei sale i-au modelat fundamental identitatea, conform postului Digi24.

Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Siguranța Statului și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor„, a afirmat Mayorkas.

Mayorkas a fost un om important şi pentru Obama

Alejandro Mayorkas a ocupat funcţii importante şi în timpul administraţiei Obama (2008-2016): vice-secretar, iar anterior a fost directorul serviciului pentru cetățenie și imigrație, o parte a departamentului care se ocupă de acordarea de cetățenie și alte politici de imigrație.

Care va fi misiunea lui Mayorkas?

Omul de încredere al lui Joe Biden va trebui să relaxeze politicile de imigrare în SUA, după ce Donald Trump a impus măsuri draconice în acest sens. Este de așteptat ca Mayorkas să schimbe în mod fundamental politica de imigrație extrem de dură a lui Trump.

Departamentul pentru Siguranța Statului a fost creat în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie. În cadrul său există mai multe agenții, printre care și Secret Service, cea care se ocupă de protecția și paza președintelui american.

author avatar
Andrei Ștefan