AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden a schimbat strategia Statelor Unite pentru relaţia cu NATO! Promisiunea...

Joe Biden a schimbat strategia Statelor Unite pentru relaţia cu NATO! Promisiunea pe care a făcut-o la Munchen

bidenJoe Biden a schimbat strategia Statelor Unite pentru relaţia cu NATO! Promisiunea pe care a făcut-o la Munchen

Noul lider de la Casa Albă şi-a propus să betoneze relaţiile dintre Statele Unite şi NATO. Joe Biden a promis că va reface ceea ce a numit relaţiile ”tensionate” cu aliaţii europeni, după politica externă ”America first” a predecesorului său Donald Trump.

Într-un discurs susţinut la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, care are loc anual, Biden a spus că ”Statele Unite îşi vor recâştiga poziţia de lider de încredere”, afirmând audienţei virtuale ”America s-a întors”.

Biden a zis că relaţiie SUA – NATO nu se tranzacţionează

”Ştiu, ştiu că tensiunile din anii trecuţi au pus la încercare relaţia noastră transatlantică, dar Statele Unite sunt hotărâte să reia relaţiile cu Europa”, a afirmat Biden, fără să facă referire la preşedintele Donald Trump.

Parteneriatele noastre au rezistat şi s-au dezvoltat de-a lungul anilor pentru că îşi au rădăcinile în valorile noastre democratice comune. Nu este ceva care se poate tranzacţiona. Nu sunt extractive. Sunt construite pe o viziune de viitor în care fiecare voce contează”, a spus Biden.

Cel care a câştigat alegerile prezidenţiale de peste Ocean în faţa lui Donald Trump a mai afirmat că Statele Unite sunt dedicate în totalitate alianţei militare NATO.

Un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor. Acestea este un angajament de nezdruncinat”, a spus Biden, referindu-se la clauza de apărare reciprocă a nATO, cunoscută ca Articolul 5.

author avatar
Andrei Ștefan
311 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger