AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden a făcut o comparaţie-surpriză între mişcarea Black Lives Matter şi...

Joe Biden a făcut o comparaţie-surpriză între mişcarea Black Lives Matter şi asaltul asupra Congresului

trump-biden Joe Biden a făcut o comparaţie-surpriză între mişcarea Black Lives Matter şi asaltul asupra Congresului

Joe Biden, preşedintele american ales, a reacţionat în urma protestelor violente de la Washington.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. Au făcut făcute peste 60 de arestări.

Joe Biden a descris joi ca dublu standard – felul în care a reacţionat poliţia la mulţimea pro-Trump şi modul în care a intervenit, vara trecută, asupra susţinătorilor mişcării Black Lives Matter.

Crede că manifestanţii antirasişti ar fi fost trataţi foarte diferit

Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mişcării Black Lives Matter, ei ar fi fost trataţi foarte diferit de cei care au atacat Capitoliul, ştim cu toţii că este adevărat şi că este inacceptabil„, a declarat preşedintele ales al SUA, într-un discurs rostit de la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware.

Joe Biden l-a acuzat pe Trump că a condus un atac nemilor asupra instituţiilor

Joe Biden l-a acuzat pe Donald Trump că a „declanşat un atac nemilos asupra instituţiilor democratice” americane, după ce susţinători ai acestuia au invadat miercuri incinta Capitoliului.

A fost, în ochii mei, una dintre cele mai întunecate zile din istoria noastră”, a afirmat preşedintele ales al SUA, calificându-i drept „terorişti” pe cei care au participat la actele de violenţă.

Donald Trump pare că a întors foaia şi s-a declarat şi el „scandalizat de violenţa” creată de câteva sute de susţinători ai săi care au invadat miercuri sediul Congresului.

Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice„, dar „trebuie să ne calmăm” a adăugat el, deşi în ultimele două luni Donald Trump a aţâţat spiritele inflamate, susţinând teorii ale conspiraţiei.

Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii„, a mai zis Trump în acest mesaj foarte aproape de un discurs de recunoaştere a înfrângerii sale în alegeri, fără totuşi să o spună în mod explicit.

author avatar
Andrei Ștefan
229 afisari

1 COMENTARIU

  1. E adevarat.
    Terorista Ashli Babbitt era veteran al US Air Force, cu misiuni în Afganistan și Irak.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger