AcasăȘTIRI EXTERNEJoburi la Jocurile Olimpice de la Paris: se fac angajări. Ce caută...

Joburi la Jocurile Olimpice de la Paris: se fac angajări. Ce caută organizatorii ediției din 2024

parisJoburi la Jocurile Olimpice de la Paris: se fac angajări. Ce caută organizatorii ediției din 2024

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024. Este pentru a treia oară când capitala franceză organizează Jocurile de vară, după ediţiile din 1924 şi 1990.

2024 va marca centenarul Jocurilor de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică găzduită de Franța (trei vara și trei iarna).

Parizienii caută șoferi și mecanici

Regia pariziană de transporturi (RATP) a început pregătirile cu un an şi jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 şi prevede recrutarea a 6.000 de persoane în perspectiva acestui eveniment, în contextul în care compania se confruntă cu o lipsă de atractivitate, a anunţat, luni, preşedintele său director-general, fostul premier Jean Castex, informează AFP.

„Vom face totul pentru a fi pregătiţi la Cupa Mondială de rugby din septembrie şi octombrie anul acesta şi, mai ales, pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024. Principala problemă întâmpinată de RATP este legate de dificultăţile de angajare”, a precizat Castex.

RATP caută să angajeze 2.700 de şoferi de autobuz, 400 de conductori de metrou şi 700 de agenţi de staţii.

Organizatorii vor și agenți antipdoping

Și International Testing Agency (ITA), organizația care se va ocupa de controalele antidoping pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris, caută candidaţi pentru a-i forma, din luna aprilie, în vederea executării controalelor antidoping pentru vara lui 2024.

Pentru a găsi acei oameni, ITA a lansat un apel pe LinkedIn pentru a propune în aprilie 2023 o formare de trei zile ce va avea loc la sediul Comitetului de organizare din Saint-Denis.

Jocurile Olimpice de vară de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august 2024.

author avatar
Andreea Vlad