AcasăȘTIRI EXTERNEJeff Bezos, teorie îngrijorătoare. China va obține control asupra Twitter după ce...

Jeff Bezos, teorie îngrijorătoare. China va obține control asupra Twitter după ce compania a ajuns la Musk

Jeff BezosJeff Bezos, teorie îngrijorătoare. China va obține control asupra Twitter după ce compania a ajuns la Musk

Fondatorul Amazon Jeff Bezos se întreabă dacă guvernul chinez va avea mai mult spațiu în „piața orașului”, termen folosit de Musk pentru a se referi la importanța Twitter pentru dezbaterea publică.

Bezos a distribuit tweet-ul în care un reporter al New York Times vorbește despre importanța Chinei pentru Tesla, companie deținută de Musk. Potrivit jurnalistului, țara asiatică a fost a doua cea mai mare piață pentru producătorul auto în 2021 și este principala sursă de baterii pentru vehicule.

Reporterul a mai declarat că din 2009, când Twitter a încetat să mai opereze în China, guvernul de la Beijing nu a avut practic nicio influență asupra platformei și a sugerat că acest lucru s-ar fi putut schimba.

Al doilea cel mai bogat om din lume a postat un tweet care stârnește îngrijorări cu privire la potențiala influență a Beijingului pe Twitter la câteva ore după ce CEO-ul Tesla a ajuns la o înțelegere de 44 de miliarde de dolari cu conducerea Twitter pentru a cumpăra influenta platformă de socializare.

„Interesantă întrebare. Guvernul chinez tocmai a câștigat un pic de pârghie asupra «agorei orașului» (n. red. ”town square” – felul în care Elon musk a supranumit Twitter)?”, a postat Bezos pe Twitter ca răspuns pentru reporterul New York Times care a remarcat dependența Tesla de China având în vedere dimensiunile acestei piețe, dar și pentru bateriile cu litiu, scrie The Guardian.

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 miliarde de dolari

Antreprenorul american Elon Musk a ajuns la un acord pentru achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc în schimbul sumei 44 miliarde de dolari, relatează Reuters.

După anunţul tranzacției, acţiunile companiei au urcat cu aproximativ 6%.

În urma preluării, Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la oferta publică iniţială din 2013.

„Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa oraşului digitală unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii”, se arată într-un comunicat al lui Elon Musk.

„Sper ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris acesta într-un mesaj online.

author avatar
Andreea Vlad
805 afisari

4 COMENTARII

  1. Vrajeli si praf in ochi. Bezos pare ca a facut o afacere proasta, 44 de miarde nu e chiar de colea, dar daca ne gandim la vagoanele de bani tipariti plus de zece ori moneda de cont, o sti el ce o sti. Insa profitabil nu e, poate ca ajuta doar la ego (cumpararea) si la influenta (detinerea) instrumentului Twitter.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger