AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia sare la beregata UE! „Ajunge, până aici! Nu avem nicio obligație...”...

Polonia sare la beregata UE! „Ajunge, până aici! Nu avem nicio obligație…” – VIDEO

(sursa foto: captură video)

Mesaj ferm din direcția Varșoviei, pentru liderii de la Bruxelles. Vine de la fostul premier al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, actualmente lider al Partidului Lege și Dreptate (PiS), formațiune aflată la guvernare.

Polonia vrea să rămână în Uniunea Europeană, iar apartenența sa la comunitate a fost de ajutor, dar este imperativ ca guvernul polonez să apere „valoarea fundamentală a suveranității statului” și să reziste „ideologiei de stânga” a Bruxelles-ului, a declarat Jaroslaw Kaczynski, la un miting în orașul Plock, în weekend, titrează rmx.news.

J. Kaczynski: „Nu avem nicio obligație să ascultăm UE în ceea ce privește…”

Kaczynski le-a spus celor prezenți la evenimentul de la finalul săptămânii trecute părerea sa despre reperele stabilite de Comisia Europeană pentru ca Polonia să obțină finanțare din fondul de redresare al UE.

„Aud toate aceste declarații că cineva este nemulțumit”, a spus Kaczyński, referindu-se la comentariile făcute de unii membri ai Comisiei conform cărora Polonia nu și-a respectat reperele. În replică, politicianul polonez a dat un semnal cât se poate de clar că, în opinia sa, s-a mers prea departe. „Enough is enough” („E destul”! – într-o traducere aproximativă) – a sunat reacția lui Jaroslaw Kaczynski.

Am demonstrat bunăvoință. Din punctul de vedere al tratatelor, nu avem nicio obligație să ascultăm UE în ceea ce privește modul în care ne organizăm sistemul judiciar. Niciuna”, a spus politicianul în discursul în fața mulțimii.

Totodată, liderul PiS a pus accent pe faptul că Polonia vrea să rămână fidelă nu doar convingerilor, ci și valorilor sale. „Suntem apărătorii tradițiilor noastre și nu vrem să ni se impună căi străine”, a mai spus politicianul polonez.

Condiționare în privința fondurilor din planul de relansare economică

Comisia Europeană consideră modificările din sistemul judiciar polonez insuficiente pentru eliminarea sancțiunilor financiare – titra, în urmă cu o săptămână, Agerpres.

Noua lege prin care se elimină camera disciplinară pentru judecători a Curţii Supreme a Poloniei este insuficientă pentru eliminarea sancţiunilor financiare impuse Varşoviei de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), a declarat marţi, 12 iulie, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, conform aceleiași surse. Penalizarea financiară a fost adoptată pentru a constrânge guvernul de la Varşovia să se conformeze unei decizii a CJUE prin care se cerea o reacţie la preocupările Bruxellesului privind sistemul judiciar polonez.

Totodată, Comisia Europeană a arătat în repetate rânduri că Polonia nu va putea primi fonduri de 35,4 miliarde de euro, din care 23,9 miliarde nerambursabile, din planul de relansare economică după epidemia de coronavirus, decât dacă va implementa reformele solicitate pentru independenţa justiţiei, potrivit aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
1.538 afisari

7 COMENTARII

  1. Bravos, polacilor, așa trebuie tratat cu derbedeii de la UE care cred că UE este un imperiu, statele componente să se supună orbește deciziilor UrSULEI. Alo!, Ciucă, Ciolacu ia verdeți voi cum tratează unii deciziile UE și luați exemplu, că nu suntem sluga nimănui.

  2. Derbedeii neomarxiști sunt instrumente ale ocultei și fac totul contra normalității de facto și de drept. E necesar să reacționăm, altfel vom da de dracu’!

  3. Cat a dirijat Merkelitza ,tot mereu se ratoia la tarile din Senghen sa stranga cureaua Basescu ,probabil beat s-a ridicat si a cerut ca si Romania sa stranga cureaua ca sa fim solidari .Dar domnule ,zice Merkel ,eu ma adresez tarilor din Senghen ,iar romania nu face parte. Cautati pe google si veti vedea ce fel de muhaele ne conduc !

  4. daca un roman ar spune asa ceva l- ar fi votat toata lumea , mai putin lgbt , multinationale soros , dar securitatea l-ar face praf la propriu in doua zile .

  5. Si banii pe care ii imparte comisia europeana de unde vin? De la cei din spate care de fapt conduc totul. Bineinteles ca nu doresc sa imbunatateasca nimic doar sa ii aiba pe toti la picioare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger