AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia va plăti companiile pentru a păstra secrete brevetele militare sensibile

Japonia va plăti companiile pentru a păstra secrete brevetele militare sensibile

Japonia va plăti companiile pentru a păstra secrete brevetele militare sensibile

Japonia va compensa companiile care dețin brevete secrete cu potențiale aplicații militare, în temeiul legislației propuse.

Brevetele luate în considerare într-un proiect de lege privind securitatea economică vor include tehnologie care poate ajuta la dezvoltarea armelor nucleare, cum ar fi îmbogățirea uraniului, și inovații de ultimă oră, cum ar fi tehnologia cuantică, potrivit ziarului financiar Nikkei.

Securitatea economică, o prioritate a cabinetului

Biroul primului ministru, secretariatul guvernului şi Oficiul Japonez de Brevete nu au fost disponibile imediat pentru comentarii în afara orelor de lucru, atunci când au fost contactate de Reuters.

Luna trecută, primul ministru Fumio Kishida a promis că va face din securitatea economică a țării o prioritate politică.

Guvernul va acorda o compensaţie echivalentă cu veniturile din licenţe aferente unei perioade de 20 de ani companiilor care sunt vizate de legislație, potrivit Nikkei.

Cadrul pentru legislație va fi publicat luna viitoare, cu aprobarea guvernului așteptată în februarie cu măsurile care urmează să se aplice în anul fiscal începând din aprilie 2023.

 

author avatar
Tudor Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger