AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia va cere teste Covid-19 pentru vizitatorii din China / Chinezii, singurii...

Japonia va cere teste Covid-19 pentru vizitatorii din China / Chinezii, singurii vizați pe teritoriul nipon

Japonia va cere teste Covid-19 pentru vizitatorii din China / Chinezii, singurii vizați pe teritoriul nipon / Foto: printscreen

Japonia va impune teste Covid-19 pentru vizitatorii din China continentală, a anunțat marți premierul Fumio Kishida, ca răspuns la apropiata încetare a carantinei obligatorii la sosirea în China, anunțată de Beijing.

Această măsură luată de Tokyo va intra în vigoare începând de vineri. Vizitatorii din China vor fi singurii de pe teritoriul nipon care vor trebui să se supună automat unui test Covid-19, în afară de orice călător care prezintă simptome la sosirea în Japonia.

Carantină șapte zile pentru cei depistați pozitiv

Există „informații potrivit cărora infecțiile se răspândesc rapid” în China, a declarat Fumio Kishida în fața presei. Și „este dificil de stabilit situația exactă (în China) din cauza divergențelor majore dintre autoritățile centrale și locale și dintre guvern și sectorul privat”, a continuat el. „Acest lucru provoacă o îngrijorare tot mai mare în Japonia”.

China a anunțat luni încetarea carantinei obligatorii la sosirea pe teritoriul său începând cu 8 ianuarie, ultimul vestigiu al măsurilor sale drastice împotriva pandemiei Covid-19, care erau în vigoare din 2020. Dar sfârșitul acestei strategii „zero-Covid-19” de la începutul lunii decembrie a fost însoțit de o creștere îngrijorătoare a infecțiilor în țară.

Autoritățile chineze chiar au încetat duminică să mai publice date zilnice privind situația sanitară. Cifrele oficiale au fost din ce în ce mai mult criticate pentru că subestimau în mod grosolan numărul de infecții și decese, scrie Le Figaro. În cazul în care vor fi depistați pozitiv la sosirea în Japonia, călătorii din China vor fi plasați în carantină timp de șapte zile în spații desemnate.

Numărul de zboruri către Japonia din China continentală va fi, de asemenea, limitat, a declarat marți Fumio Kishida. Japonia s-a redeschis complet pentru vizitatorii străini de la începutul lunii octombrie, după doi ani și jumătate de cvasi-închidere a granițelor sale din cauza pandemiei.

În noiembrie, 934.500 de vizitatori străini au sosit în Japonia, aproximativ 40% din nivelul din noiembrie 2019, înainte de pandemie. În 2019, vizitatorii din China continentală au reprezentat 30,1% din totalul vizitatorilor străini în Japonia.

author avatar
Tudor Borcea
213 afisari

3 COMENTARII

  1. ar trebui testati cu teste din alea gata facute sa arate pozitiv toti cei care nu renunta la prosteala asta cu covid , sa stea la usi inchise pina le iese din cap minciuna asta planetara .

    • nu ai inteles:
      -toata lumea stie ca testele alea sint pozitive din fabricatie,
      „made in china”….ai inteles????

      (ca sa fim corecti:
      -nu toti assiatici sint chinezi!)

      • n-ai inteles tu , incerc un desen , toti care accepta aceasta mascarada sa fie testati si declarati pozitivi si sa nu poata merge nicaieri . daca accepta mizeriile PC Chinez sa stea acasa .daca esti prost si nu intelegi nu te repezi sa comentezi . toate testele nu fac deosebire dintre gripa si covid , poti iesi pozitiv in functie de cum vrea cel care le foloseste , nu intru in amanunte ca pricepi greu .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger