AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de...

Japonia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de Apocalipsă – FOTO&VIDEO

Japonia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de Apocalipsă – FOTO&VIDEO

Taifunul Talas a lovit sâmbătă, Japonia, provocând ploi torențiale și alunecări de teren care s-au soldat cu cel puțin doi morți și mai mulți răniți, la o săptămână după ce patru persoane au murit în urma unui alt fenomen extrem, taifunul Nanmadol.

Japonia, lovită de 20 de taifunuri în fiecare an

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Kakegawa, în centrul prefecturii Shizuoka, când casa sa a fost măturată de o alunecare de teren, au anunțat sâmbătă televiziunea publică NHK și presa locală. Un alt bărbat a fost găsit mort după ce a căzut cu mașina într-un baraj.

În Hamamatsu, tot în prefectura Shizuoka, o altă alunecare de teren s-a soldat cu trei persoane ușor rănite, a precizat NHK. Poliția nu a fost disponibilă imediat pentru a confirma informațiile. Un alt bărbat a fost găsit mort după ce a căzut cu mașina într-un baraj.

120.000 de gospodării au rămas fără curent electric după ce o alunecare de teren a doborât doi stâlpi de electricitate, a anunţat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co.

Potrivit Agenției meteorologice japoneze, taifunul se afla în Oceanul Pacific la ora 06:00 (21:00 GMT vineri), la aproximativ 100 km sud de prefectura Shizuka. Acesta se îndrepta spre nord-est, cu rafale de vânt de până la 90 km/h. Agenția a avertizat că valuri puternice, ploi torențiale, alunecări de teren și inundații ar putea afecta centrul, estul și nordul Japoniei, inclusiv capitala Tokyo, scrie Le Figaro.

Japonia este lovită de aproximativ 20 de taifunuri în fiecare an, între vară și toamnă. Săptămâna trecută, patru persoane au fost ucise și 151 rănite când taifunul Nanmadol a lovit partea de sud-vest a țării. Oamenii de știință consideră că schimbările climatice sporesc gravitatea acestor fenomene meteorologice extreme.

author avatar
Tudor Borcea