AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de...

Japonia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de Apocalipsă – FOTO&VIDEO

Japonia, lovită de un nou taifun devastator. Morți și răniți, scene de Apocalipsă – FOTO&VIDEO

Taifunul Talas a lovit sâmbătă, Japonia, provocând ploi torențiale și alunecări de teren care s-au soldat cu cel puțin doi morți și mai mulți răniți, la o săptămână după ce patru persoane au murit în urma unui alt fenomen extrem, taifunul Nanmadol.

Japonia, lovită de 20 de taifunuri în fiecare an

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Kakegawa, în centrul prefecturii Shizuoka, când casa sa a fost măturată de o alunecare de teren, au anunțat sâmbătă televiziunea publică NHK și presa locală. Un alt bărbat a fost găsit mort după ce a căzut cu mașina într-un baraj.

În Hamamatsu, tot în prefectura Shizuoka, o altă alunecare de teren s-a soldat cu trei persoane ușor rănite, a precizat NHK. Poliția nu a fost disponibilă imediat pentru a confirma informațiile. Un alt bărbat a fost găsit mort după ce a căzut cu mașina într-un baraj.

120.000 de gospodării au rămas fără curent electric după ce o alunecare de teren a doborât doi stâlpi de electricitate, a anunţat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co.

Potrivit Agenției meteorologice japoneze, taifunul se afla în Oceanul Pacific la ora 06:00 (21:00 GMT vineri), la aproximativ 100 km sud de prefectura Shizuka. Acesta se îndrepta spre nord-est, cu rafale de vânt de până la 90 km/h. Agenția a avertizat că valuri puternice, ploi torențiale, alunecări de teren și inundații ar putea afecta centrul, estul și nordul Japoniei, inclusiv capitala Tokyo, scrie Le Figaro.

Japonia este lovită de aproximativ 20 de taifunuri în fiecare an, între vară și toamnă. Săptămâna trecută, patru persoane au fost ucise și 151 rănite când taifunul Nanmadol a lovit partea de sud-vest a țării. Oamenii de știință consideră că schimbările climatice sporesc gravitatea acestor fenomene meteorologice extreme.

author avatar
Tudor Borcea
487 afisari

5 COMENTARII

    • labarule! alta viata nu ai! cui porcu matii adresezi condoleante ratatule?! e doar o stire! daca te freaca asa tare grija fugi la consulat sau unde zda matii gasesti ceva japonezi si zi-le alora, ca macar are sens! tu iti faci laba la stiri din astea ca esti mereu prezent cu condolentele tale de chachat! hai mars in cimitir porcule!

      • @Anonim 2022-09-24 19:16 19:16:46 Anonim 2022-09-24 19:17 19:17:22
        DE ACOLO VIN
        NU S-A FACUT DESTULA COLIVA
        A FOST UN SEZON SLAB LA COSIT
        MAI SUNT OMULETZI DE MURIT
        CONDOLEANTE DE PUS
        COLIVE DE MANCAT
        VIN LA PARASTASE DE CONSUMAT

      • 277 afisari
        PREA MULTE CARACTERE DOAR PENTRE ATAREA VIZULARIZARI
        LA PRIMA VEDERE INSA
        IN THE MIDST OF CHAOS THERE IS ALSO OPPORTUNITY
        17 afisari
        7 7 7
        3 COASE
        +
        +
        +
        CONDOLEANTE ANTICIPAT
        CONDOLENCES IN ADVANCE
        事前に哀悼の意を表します
        jizen ni aitou no i wo arawashi masu
        ORA LOCALA
        LOCAL HOUR
        地域時刻
        chiiki jikoku
        06:05
        London
        04:05
        Tokio
        12:05

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger