AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia a dat undă verde pentru otrăvirea mării: unde vor deversa apa...

Japonia a dat undă verde pentru otrăvirea mării: unde vor deversa apa de la centrala nucleară Fukushima

Accidentul nuclear de la Fukushima a avut loc in martie 2011

Autorităţile japoneze în domeniul nuclear au aprobat deversarea în mare a apei de la centrala atomică Dai-ichi din Fukushima, informează vineri agenţia Kyodo.

Apa de răcire folosită pentru reactoare după dezastrul provocat în martie 2011 de un cutremur urmat de un tsunami este stocată în prezent pe terenul centralei.

Decizia, după 10 ani de aşteptări

Decizia reprezintă finalul unei proceduri judiciare deschise în 2012 de acţionarii Tepco. Este prima dată când foşti conducători ai grupului sunt declaraţi vinovaţi de catastrofa de la Fukushima Daiichi, survenită după un tsunami uriaş, în urma unui cutremur.

Astfel, în ciuda avertismentelor lansate de reprezentanţii asociaţiilor de pescari sau a activiştilor de mediu, autorităţile japoneze au luat decizia de a elimina apa contaminată direct în mare.

author avatar
Andrei Ștefan
1.265 afisari

2 COMENTARII

  1. Ba andrei stefan ,se vede din avion ca nu ai trecut pe scoala!! Dar ai ajuns ziarici la ,,national” totusi! Asa zisa Mare este Oceanul Pacific unde vor japonezii sa fie deversata apa radioactiva contaminata la greu! Deci Ocean bro nu Mare!

  2. Și unde e Gretuța-cu-gentuța-și-trotinetuța? Unde e Greenpeace? Unde sunt toți dezaxații care urlă isteric că se sfârșește lumea pentru că e cald afară? Unde sunt lanțurile de șalupe, bărci și parașute, care să blocheze chestia asta? Pe mine mă iau în colimator că am zece vaci care se bășesc și distrug planeta, iar pe rahații ăștia galbeni îi lasă-n pace?
    Greta Thunberg, fy fan dig, jävla din familj och jag hoppas att du dör tillsammans med hela din familj och släktingar, kärring!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger