AcasăȘTIRI EXTERNEJaponezii au inventat „masca inteligentă”. Când va ajunge și în Europa?

Japonezii au inventat „masca inteligentă”. Când va ajunge și în Europa?

The communication robot "Cinnamon" produced by Japan's Donut Robotics, is demonstrated at a departure floor of Tokyo's Haneda Airprit on December 12, 2017. Japan Airport Terminal which manages Haneda Airport unveiled robots as part of the company's Haneda Airport robot experiment project to assist workers at the airport. / AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI (Photo credit should read KAZUHIRO NOGI/AFP via Getty Images)

 

Compania japoneză Donut Robotics a inventat o așa numită mască inteligentă, care poate trimite mesaje și să facă traduceri din japoneză în opt limbi străine. Masca este din plastic și se conectează la smartphone prin Bluetooth. Mai mult, ea poate scrie mesaje, să facă apeluri sau să amplifice vocea purtătorului cu ajutorul unei aplicații.

Primele 5.000 de măști vor fi livrate începând cu luna septembrie. Directorul executiv, Taisuke Ono, are în plan să livreze măștile și în SUA, China și Europa, unde a spus că există un interes deosebit.

În combinație cu o aplicație, masca C-Face Smart poate transcrie dictarea, amplifica vocea purtătorului și traduce vorbirea în opt limbi diferite.

Decupajele din față sunt vitale pentru respirabilitate, astfel încât masca inteligentă nu oferă protecție împotriva coronavirusului. În schimb, este proiectat să fie purtat peste o mască de față standard, explică CEO-ul Donut Robotics, Taisuke Ono. Fabricat din plastic alb și silicon, are un microfon încorporat care se conectează la smartphone-ul purtătorului prin Bluetooth. Sistemul se poate traduce în japoneză și chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă și franceză.

Când va intra pe piață primul lot de măști inteligente

Pandemia de coronavirus a condus la o creștere a vânzărilor de măști de protecție, fiind folosită în multe țări din întreaga lume.

Văzând o oportunitate de a-și monetiza tehnologia Donut Robotics a lansat în iunie o strângere de fonduri pe platforma japoneză de crowdfunding Fundinno.

Au strâns 28 de milioane de yeni (265.000 de dolari) în 37 de minute, spune Ono. „A fost foarte surprinzător”, spune el, pentru că, de obicei, ar fi nevoie de trei sau patru luni pentru a obține acești bani.

O a doua rundă de crowdfunding pe Fundinno în luna iulie a ridicat 56,6 milioane de yeni (539,000 USD), pe care Ono intenționează să o folosească pentru a dezvolta software de traducere pentru piața internațională.

Ono spune că primul val de distribuție este așteptat să aibă loc în Japonia, cu 5.000 până la 10.000 de măști disponibile până în decembrie. Vor avea prețuri între 40 și 50 de dolari, spune el, cu un abonament suplimentar pentru aplicație.

Donut Robotics nu se va extinde în străinătate cel mai devreme până în aprilie 2021, dar a existat interes în Marea Britanie și SUA. Raza de „acțiune” a măștii inteligente este de până la 10 metri.

El speră că masca va facilita noile norme de distanțare socială în locații, inclusiv spitale și birouri, permițând o bună comunicare, potrivit edition.cnn.com

author avatar
Eli Dan Davidescu
267 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger