AcasăȘTIRI EXTERNEJames Blunt, prădat de români. Suspecții, prinși de polițiști. Ce i-au furat

James Blunt, prădat de români. Suspecții, prinși de polițiști. Ce i-au furat

Polițiștii spanioli din Ibiza au reușit să pună mâna pe un grup de hoți care dădeau spargeri la casele vedetelor. Din bandă făceau parte și doi români.

Conaționalii au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare a poliției spaniole, numită Operațiunea „Second”, după supravegheri și interceptări desfășurate o lungă perioadă de timp, relatează presa locală.

Cei doi români fac parte dintr-o grupare infracțională care a spart cel puțin 12 vile din Ibiza. O parte din membrii ei au fost prinși în 2019, iar acum sunt căutate și alte persoane, care ar fi fost deja identificate.

Depozit de 300.000 euro

După prinderea românilor, anchetatorii au descoperit și depozitul în care aceștia își duceau prada până reușeau să o valorifice.

Aici au fost găsite mai multe bunuri evaluate la cel puțin 300.000 de euro, între care două sculpturi evaluate la 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori cunoscuți, ceasuri de epocă, tacâmuri din aur și argint și bijuterii. Garda Civilă spune, însă, că aceasta este o mică parte a bunurilor care au fost furate.

Casa cântărețului britanic James Blunt a fost una din țintele hoților. Proprietatea situată în Santa Gertrudis a fost spartă pe 14 ianuarie. Prădătorii au reușit să fugă cu un ceas și mai multe obiecte cu valoare istorică.

author avatar
Andreea Vlad
252 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri