AcasăȘTIRI EXTERNEJackpot pentru Las Vegas. Turiștii dau iama din nou în cazinouri

Jackpot pentru Las Vegas. Turiștii dau iama din nou în cazinouri

Jackpot pentru Las Vegas. Turiștii dau iama din nou în cazinouri

Odată cu relaxarea restricțiilor legate de Covid-19 și creșterea numărului de turiști, Sin City își recâștigă aerul de dinainte de pandemie.

Zilele străzilor goale, ale sloturilor oprite și ale cazinourilor pustii par a fi o amintire îndepărtată. Las Vegas, orașul extravaganței, a revenit la viață și la profit, pe măsură ce epidemia face pași înapoi în Statele Unite.

În fiecare duminică, o scenă rezumă bine situația: un ambuteiaj de trafic între California și Nevada, pe drumul către Las Vegas, este vizibil pe o distanță de aproximativ 32 de kilometri, potrivit ABC News. „Vizitatorii vin pe tot parcursul săptămânii și pleacă toți în același timp”, a declarat presei americane un membru al unității de supraveghere a autostrăzii în cauză.

Acest entuziasm nu trebuie să slăbească în zilele viitoare, dimpotrivă. Mai ales că, la 1 mai, gradul autorizat de ocupare a cazinourilor a fost extins la 80%, față de 50%, de la 15 martie. Distanțarea fizică a trecut de la aproape doi metri la mai puțin de un metru.

Ajutoarele, jucate la ruletă

În plus, restaurantele pot găzdui acum mese de 12 persoane, iar cluburile de noapte se pot redeschide – deși spațiile de dans sunt încă închise. Pe scurt, totul este făcut pentru a se asigura că un număr mare de vizitatori vin să cheltuiască cu orice preț în Las Vegas.

Dincolo de deschiderea accelerată a orașului și a unităților sale, mai mulți factori pot explica revenirea masivă a călătorilor. Pe de o parte, primirea cecurilor de stimulare economică de 1.400 de dolari (aproximativ 1.160 de euro) a împins o parte din populația americană să-și încerce norocul la cazinou.

Pe de altă parte, scăderea numărului de contaminări din țară și vaccinarea intensă au făcut ca oamenii nu se mai teamă de deplasarea dintr-un stat în altul.

Acest fenomen a fost de fapt observat încă din martie, când câștigurile cazinourilor de stat chiar depășiseră un miliard de dolari (aproximativ 830,00 euro), adaugă ABC News. Un record lunar în ultimii opt ani.

După lacrimi, optimism

Pentru a-i găzdui în cele mai bune condiții pe cei care vor să cheltuiască, Las Vegas a făcut renovări masive. Noi unități au răsărit recent, cum ar fi Virgin Hotels Las Vegas, un complex luxos de 1.500 de camere cu un cazinou imens, care a fost deschis la 25 martie.

Excentricul și vizionarul Elon Musk a avut chiar timp să construiască un tunel subteran, o nouă formă de transport urban care a făcut să curgă multă cerneală.

Dacă ora entuziasmului a revenit, restricțiile impuse în martie 2020 au fost extrem de dificile pentru lucrătorii din orașul mitic din vestul Statelor Unite. În aprilie 2020, rata șomajului ajunsese la aproape 34% în Sin City, unde mai mult de unul din două locuri de muncă depinde de cele 150.000 de camere de hotel și cazinourile pe care le găzduiește, scrie Slate.

Astăzi, numărul de noi cazuri pozitive la Covid-19 detectate în Nevada este de aproximativ 400 pe zi, departe de cifrele atinse în decembrie și ianuarie trecut.

În plus, aproape 40% din populația adultă din Statele Unit este deja complet vaccinată, iar curba noilor contaminări continuă să scadă în această țară puternic afectată de pandemie.

 

 

author avatar
Tudor Borcea