AcasăȘTIRI EXTERNE„Îți vom bombarda palatele”. Israel îl amenință cu moartea pe aliatul lui...

„Îți vom bombarda palatele”. Israel îl amenință cu moartea pe aliatul lui Putin – VIDEO

„Îți vom bombarda palatele”. Israel îl amenință cu moartea pe aliatul lui Putin - VIDEO / Foto: Facebook

Israel l-a amenințat pe președintele sirian Bashar al-Assad cu bombardarea palatelor sale dacă acesta nu încetează sau nu reduce cooperarea militară cu Iranul pe teritoriul său, a relatat site-ul arab de știri Elaph.

Armata israeliană (IDF) a refuzat să comenteze dar informația ar putea să se potrivească cu eforturile israeliene în curs de desfășurare de a scăpa de o amenințare iraniană ancorată în Siria.

Arme transportate în Siria de Gardienii Revoluției

Elaph are sediul la Londra și este deținută de saudiți care au o relație mixtă cu liderii regatului, dar a fost folosită în trecut de oficiali israelieni pentru a ajunge în lumea arabă, inclusiv prin un celebru prim interviu pentru o publicație saudită acordat de către șeful de atunci al IDF, Gadi Eisenkot, în 2017. Eisenkot a declarat pentru Elaph că IDF și saudiții au făcut schimb de informații în mod constant.

Potrivit unei traduceri în engleză a unui articol în arabă, Elaph „a aflat de la o sursă de rang înalt că Israelul a trimis un mesaj președintelui sirian Bashar al-Assad, avertizându-l să nu continue să acopere operațiunile Iranului în țara sa și transferul de arme de calitate către Siria, și l-a informat că unul dintre palatele sale va fi o țintă în următorul raid efectuat de avioanele israeliene în Siria”, informează The Jerusalem Post.

Amenințarea vine la câteva zile după ce Israelul a bombardat Aeroportul Internațional din Damasc, vizând arme iraniene avansate transportate de Gardienii Revoluției în Siria cu avioane civile.

ImageSat International (ISI) și Maxar Technologies au publicat imagini cu impactul atacului în noaptea de vineri spre sâmbătă, la câteva ore după ce Ministerul sirian al Transporturilor a anunțat că aeroportul din afara capitalei siriene a suspendat zborurile din cauza unor perturbări tehnice.

Reacție ulcerată a Rusiei

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a condamnat loviturile aeriene. Astfel de „acțiuni iresponsabile creează riscuri serioase pentru traficul aerian internațional și pun viețile unor oameni nevinovați într-un pericol real, cerem părții israeliene să înceteze această practică vicioasă”, a spus Zaharova.

A fost a treia lovitură împotriva unor ținte din Siria imputată Israelului în mai puțin de o săptămână și a fost considerată o escaladare a „războiului dintre războaie” în curs de desfășurare al Israelului pentru a intercepta și distruge prezența militară a Iranului în Siria, în special în ceea ce privește armele avansate.

Elaph a declarat că escaladarea a avut loc, de asemenea, în condițiile în care relațiile dintre Israel și Rusia s-au deteriorat într-o oarecare măsură din cauza războiului din Ucraina, ceea ce a determinat Moscova să dea Iranului mână mai liberă în operațiunile sale din Siria. Până acum, Rusia a jucat un rol de moderator în ceea ce privește prezența Iranului în Siria și apropierea de graniță a acestei prezențe.

author avatar
Tudor Borcea
1.764 afisari

4 COMENTARII

  1. Se pare ca americii s-au cam impotmolit in Ucraina iar rotwaillerul Marii Resetari ,adica Israelul ,e pregatit a fi dat drumul sa muste ca sa tina Rusia ocupata in Siria.Oricum Siria si Bashar le sta ca un os in gatul acestor criminali vinovati de moartea a sute de mii de palestinieni despre care toata propaganda mondiala tace precum precum curca in lemne.Stie Albionul de ce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger