AcasăȘTIRI EXTERNEItalienii stau în FRIG! La ce temperaturi şi-au setat termostatele, pentru această...

Italienii stau în FRIG! La ce temperaturi şi-au setat termostatele, pentru această iarnă

Italienii stau în FRIG! La ce temperaturi şi-au setat termostatele, pentru această iarnă

Italienii au înţeles că ţara lor traversează o criză energetică şi au fost de-acord să facă economie. Oamenii au fost sfătuiţi de autorităţi să nu încălzească mai mult de 19 grade Celsius locuinţele şi hotelurile.

Populaţia din Peninsulă promite că se va conforma.

Încălzirea va porni c-o lună mai târziu

La Roma, sistemul centralizat de încălzire va porni cu aproape o lună mai târziu decât în mod normal, ca să micşoreze consumul de gaz cu 20%. Italienii încep să fie îngrijoraţi: noaptea, temperaturile sunt abia cu câteva grade peste zero. Spun, însă, că vor încerca să nu îşi încălzească locuinţele peste limita recomandată de Guvern.

„După părerea mea este o temperatura mică, dar, dacă trebuie să economisim, ma adaptez și eu”, a mărturisit un italian, preluat de Observator.

Turiştii vor fugi de Italia

De exemplu, românul Ovidiu Burduşa are un hotel la Roma şi, de obicei, în perioada rece, încălzea camerele la temperaturi cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius. O răcire cu cinci grade se teme că i-ar îngheţa profitul.

Avem pături, suntem pregătiţi, avem şi un calorifer de rezervă, în cazul în care avem clienţi din Brazilia, pentru că, vă daţi seama, sunt clienţi cu probleme, pentru că sunt obişnuiţi, sunt crescuţi la temperaturi foarte, foarte ridicate”, a spus patronul de hotel.

În alte oraşe din Italia, încălzirea centralizată a fost pornită, dar localnicii sunt în continuare sfătuiţi să nu depăşească limita de 19 grade Celsius.

De altfel, asistăm la un trend european. În majoritatea ţărilor, căldura o să vină cu porţia la iarnă, pentru că Uniunea Europeană vrea să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc.

author avatar
Andrei Ștefan