AcasăȘTIRI EXTERNEItalienii l-au lăsat cu ochii în soare pe Vladimir Putin: "Șeherezada", confiscată!...

Italienii l-au lăsat cu ochii în soare pe Vladimir Putin: „Șeherezada”, confiscată! (VIDEO)

SeherezadaItalienii l-au lăsat cu ochii în soare pe Vladimir Putin: "Șeherezada", confiscată!

Autoritățile italiene au confiscat vineri super-iahtul „Șeherezada” despre care se crede că ar aparține chiar președintelui Vladimir Putin. Gigantul de pe mare are o valoare estimată de 700 de milioane de dolari (636 de milioane de euro).

Ambarcaţiunea a fost investigată încă din luna martie pentru posibile legături cu guvernul rus, iar aceste cercetări „au evidențiat prezența unor legături economice și de afaceri semnificative” între proprietarul iahtului și „elemente proeminente ale guvernului rus”.

Nava voia „să fugă” din Toscana

Nava, andocată de mai multe luni în regiunea italiană Toscana, a fost pusă în apă și părea pregătită să plece. Ministrul Economiei și Finanțelor, Daniele Franco, a semnat un decret de reținere.

Proprietarul iahtului – al cărui nume nu a fost dezvăluit – are, de asemenea, legături cu alți cetățeni ruși incluși pe lista UE a oligarhilor sancționați pentru „acțiuni care compromit sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, potrivit poliției italiene.

Ce lux ascunde „Șeherezada”

Super-iahtul, cu o lungime de 140 de metri, are șase etaje și întrece cu mult orice ambarcațiune din portul Marina di Carrara. Se spune că iahtul ar avea un SPA, mai multe piscine, două heliporturi, șemineu cu lemne și o masă de biliard special proiectată. Un ring de dans retractabil s-ar transforma în piscină, iar la baie ar fi robinete de aur.

Echipa disidentului rus Alexei Navalnîi atribuie acest monstru marin chiar lui Vladimir Putin. Aceasta se bazează în special pe o listă de membri ai echipajului, printre care se numără mai mulți membri ai FSO, serviciul federal rus de protecție a personalităților publice.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, atunci când s-a adresat parlamentarilor de la Roma, a cerut Italiei să sechestreze iahtul, adăugând că Putin și oligarhii lui au fost frecvent în vacanță în Italia.

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari

4 COMENTARII

  1. E sâmbătă, vine idiotu’ de AS cu cretinitățile lui de ” știri ” sigure din zvonuri !

  2. ‘Confiscat’ inseamna furat, acuma vor sa si vanda lucrurile confiscate pentru bani. Oare cine o sa le cumpere

  3. italienii sunt si ei primii la lins ptr ca dupa razboi i-a scos ameriolacii din izina. Uita in schimb ca pierd afaceri uriase in Rusia, fabrici, rafinarii, de dragul americii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger