AcasăȘTIRI EXTERNEItalia relansează turismul în pielea goală. Unde vor fi hoteluri și stațiuni...

Italia relansează turismul în pielea goală. Unde vor fi hoteluri și stațiuni pentru nudiști

Italia relansează turismul în pielea goală. Unde vor fi hoteluri și stațiuni pentru nudiști / Foto: printscreen

Sardinia vrea să se bazeze pe naturism pentru a stimula turismul, sector afectat în Italia de pandemia Covid-19 și de criza economică. Insula intenționează să creeze hoteluri, trasee de drumeție și o stațiune pentru nudiști.

Scopul este de a capta o piață în plină creștere: în prezent, se estimează că există 50. 000 de naturiști în Italia și 20 de milioane în întreaga Europă.

Paradis pentru nudiști

Luigi Tedeschi, primarul din San Vero Milis, un orășel de pe coasta central-vestică a Sardiniei, este unul dintre liderii locali care au pornit în această aventură. În luna mai, o parte din plaja comunală Is Benas, lungă de 3 km, a devenit un loc oficial de nudism. „Inițiativa a provocat unele chicoteli în barul din oraș, dar a fost susținută de toată lumea”, spune el.

Dincolo de plăcerea resimțită de cei care îl practică, nudismul poate fi văzut și ca un proiect ecologic. Luigi Tedeschi ar dori să dezvolte o zonă izolată, bogată în vegetație, pentru acești turiști care, potrivit lui, sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător. „De fiecare dată când nudistii vin la Is Benas, ei lasă natura neatinsă. Cultura naturistă nu promovează doar nuditatea, ci și protecția naturii”, spune el.

În același timp, asociația naturistă italiană Anita încearcă să profite de renașterea acestei practici în Sardinia și colaborează cu autoritățile locale pentru a face din această insulă un paradis pentru turismul pentru nudiști, în ciuda a ceea ce unii ar putea crede.

Dezbatere pe pielea goală într-o țară catolică

Cu toate acestea, ascensiunea naturismului este dezbătută în Italia, o țară puternic influențată de o cultură catolică conservatoare. Simone Atzeni, proprietarul unei companii care oferă diverse excursii în Sardinia, s-a plâns autorităților locale după ce unele locuri  au fost atribuite unor naturiști, scrie Slate.

Eu îi respect pe naturiști, dar ei, la rândul lor, trebuie să-i respecte pe cei care nu vor să se expună”, spune el. A fost o greșeală să le dăm această zonă a plajei, sunt la vederea atâtor oameni cărora nu le place”.

Simone Atzeni spune, de asemenea, că nu vrea să vadă oameni dezbrăcați pe trasee. „Santa Barbara este un traseu care poartă numele unui sfinte și pe unde merg credincioșii și femeile singure. Credeți că le-ar plăcea să fie urmărite de cineva dezbrăcat?”

Înainte închisoare, acum amenzi

Anterior, statul la soare dezbrăcat pe o plajă italiană era pedepsit cu două luni de închisoare: această practică era considerată un act obscen efectuat în public și, prin urmare, era condamnabilă din punct de vedere penal. Abia în 2006, Curtea Supremă italiană a relaxat legea privind nuditatea datând din epoca fascistă. În prezent, această practică se pedepsește doar cu o amendă. „De aceea avem avocați. Trebuie să-i ajutăm pe naturiștii care se află în această situație, pentru că amenzile pot ajunge până la 10.000 de euro”, spune Giuseppe Ligios, purtător de cuvânt al Anita.

Cu toate acestea, riscul nu îi descurajează pe naturiștii italieni, dintre care 25% sunt femei. „În cazul femeilor, există această presiune socială de a arăta bine și de a-și ascunde imperfecțiunile. Datorită naturismului, pot spune pur și simplu: Uite, eu sunt”, explică o femeie. Cu toate acestea, ea nu a reușit încă să-și convertească soțul. „Când mergem la plajă, eu sunt goală, iar el poartă costumul de baie. Aceasta este adevărata libertate”.

author avatar
Tudor Borcea
1.725 afisari

7 COMENTARII

  1. „Când mergem la plajă, eu sunt goală, iar el poartă costumul de baie. Aceasta este adevărata libertate”
    -ea cu masca el fara masca,
    aceasta este adevărata libertate
    (intre dobitoci)

  2. Pai ea e goala ca s-o vaza bagabontzii!Adica se expune ca fetele din Amsterdam ,felinaru roshu..Iar martoru-sotzu-e si el pe acolo…

  3. adică, în chiloți de baie..poluezi?..in curul gol se cheamă că protejezi natura, ești „naturist”, aha am inteles.

  4. Propun sa me ntoarcem la goliciunea lui Adam si Eva. Dar si la harul lor dat de Dumnezeu dinainte ca ei sa fie izgoniti din Eden !

  5. Nu ne mai mira nimic intr- o societate porno planetara …. saracii copilasi care-si petrec ore întregi in fata imaginilor scârboase! Ce sa-i faci? Mamele sunt obligate sa munceasca ptr a plati impozite statului sionist satanic, iar copiii ramân de izbeliste….

    Dracii astia care omoara sufletele copilasilor nevinovati, trebuie blestemati în fiecare zi!

  6. Daca o anumita plaja e declarata ca fiind de nudisti atunci acolo nu ar trebui sa se dea amenzi. Nudismul este o alegere personala si nu are de a face cu depravarea, cu oameni usuratici, sau cu promiscuitatea. Cine se oripileaza are la dispozitie mult mai multe plaje de non-nudisti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger