AcasăȘTIRI EXTERNEItalia. Poliția sparge o rețea de trafic international de cocaină, condus de...

Italia. Poliția sparge o rețea de trafic international de cocaină, condus de ‘Ndrangheta

Italia. Poliția sparge o rețea de trafic international de cocaină, condus de 'Ndrangheta

O rețea internațională de trafic de cocaină, gestionată de puternica mafie calabreză, a fost destructurată de poliția italiană, care a reușit să-i decripteze codurile de comunicare.

Aproximativ 400 de polițiști au făcut arestări în mai multe orașe din Italia, după o amplă anchetă care a durat patru ani.

Traficanții „comunicau prin intermediul unui cod complex care asocia cifrele cu literele alfabetului, fără spații sau punctuație”, a explicat căpitanul Carmine Virno, a cărui echipă a efectuat ancheta.

Ancheta „Crypto”

Aproximativ 400 de ofițeri de poliție având asupra lor 57 de mandate de arestare au desfășurat, marţi dimineaţa, raiduri în întreaga Italie, după o anchetă, dnumită „Crypto” care a durat patru ani și care a vizat 90 de suspecţi, între care mulți membri ai unor clanuri mafiote.

Acest trafic ca scop transportul unor cantități mari de cocaină, ascunse în mașini, din nordul Europei și Spania către Italia și, uneori, până în Malta, cu ambarcațiuni, scrie 20 Minutes.

Mai multe familii de clanuri mafiote din Gioia Tauro și Rosarno din Calabria, stabiliseră legături directe cu furnizorii lor din America de Sud printr-un intermediar din Republica Dominicană, a declarat poliția într-un comunicat. Un alt suspect, care locuiește în Germania, dar are legături în Calabria, acționa ca intermediar și transportator la dealerii din nordul Europei.

Mafia calabreză, cea mai puternică mafie italiană

Traficanții „foloseau cartele SIM germane de unică folosință și comunicau exclusiv prin mesaje text, astfel încât vocile lor să nu poată fi identificate în cazul în care telefoanele lor erau interceptate”, a spus căpitanul Virno.

Echipa sa a reușit să descifreze codul de comunicare al traficanților. Odată ce codul a fost spart, poliția a înființat operațiuni de supraveghere pentru a aduna probe împotriva suspecților, care au culminat apoi cu descinderile de marți, care au dus la confiscarea de bunuri în valoare de 3,7 milioane de dolari.

‘Ndrangheta calabreză este considerată de experți drept cea mai puternică mafie italiană, deoarece a înlocuit Cosa Nostra siciliană și Camorra napolitană. Nimeni nu știe exact care este numărul efectivelor sale, dar, potrivit justiției italiene, are cel puțin 20.000 de membri în întreaga lume.

author avatar
Tudor Borcea