AcasăȘTIRI EXTERNEItalia: peste 70% din incendii, provocate de oameni

Italia: peste 70% din incendii, provocate de oameni

Italia: peste 70% din incendii, provocate de oameni

Peste 70% din numeroasele incendii care afectează Italia sunt cauzate de oameni, voluntar sau nu, ajutate într-o mică măsură de schimbările climatice, a asigurat joi, 5 august, ministrul tranziției ecologice, Roberto Cingolani.

„Avem 57,4% din incendii provocate voluntar și 13,7% provocate neintenționat de om, în total mai mult de 70%”, a subliniat Roberto Cingolani în fața deputaților italieni, în timp ce Italia a înregistrat sute de incendii în ultimele săptămâni, dintre care unul, în vestul Sardiniei, a devastat aproape 20.000 de hectare.

Schimbările climatice au „mică influență”

Potrivit ministrului, „mai puțin de 2%” din incendii se datorează unor cauze naturale, cum ar fi fulgerele, de exemplu, mai mult de 4% au origini „nedeterminate” și 22% au origini „inclasificabile”, ceea ce înseamnă că intervenția umană nu este exclusă în acesta din urmă.

„Schimbările climatice au puțină influență asupra acestor incendii, ele antrenează un teren mai arid și vânturi mai calde și mai uscate”, dar fără ajutorul oamenilor aceste elemente nu ar fi decisive, a continuat Cingolani.

De la începutul verii, pompierii italieni au efectuat mii de intervenții în toată peninsula, în principal în centrul și sudul țării. „Doar între sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august au avut loc 255 de intervenții ale mijloacelor aeriene”, avioane și elicoptere Canadair, a precizat ministrul.

„Boala mintală” a celor ce dau foc

El a mai declarat că nu a înțeles originea criminală a incendiilor, în afară de boala mintală a autorului, deoarece un incendiu nu aduce nici un beneficiu economic celui care l-a provocat, scrie AFP. „Legea în vigoare interzice pe terenurile care au ars să se facă orice timp de 15 ani, după care se pot desfășura aceleași activități ca și cele dinaintea incendiului”, a amintit el.

Potrivit cifrelor ONG-ului Legambiente pentru protecția mediului, citate de ministru, cele mai afectate regiuni sunt Campania, Puglia, Calabria și Sicilia. Aceste patru regiuni sudice au înregistrat aproximativ 55% din focuri începute în 2020, dar aproape 80% din suprafețele distruse de incendii.

Din nou, joi, pompierii luptau împotriva incendiilor în Sicilia, în timp ce primarii din zona Matera (Basilicata, sud), unde arde un depozit de gunoi de miercuri, au invitat populația locală să rămână acasă ținând ferestrele închise.

 

author avatar
Tudor Borcea
322 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunt cam multi oameni suparati pe acolo, daca nu pot da in politicienii lor de rahat, dau si ei in ce pot !! Scapa care poate, bai desteptilor, si aia e 🙂 Va fan cullo, bella Italia, Hell is just around the corner 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger