AcasăȘTIRI EXTERNEItalia nu a terminat cu Mussolini. Scor record pentru nepoata „Ducelui” la...

Italia nu a terminat cu Mussolini. Scor record pentru nepoata „Ducelui” la alegerile din Roma

Italia nu a terminat cu Mussolini. Scor record pentru nepoata „Ducelui” la alegerile din Roma

Rachele Mussolini, nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini și consilier municipal la Roma, a obținut un scor individual record în primul tur al alegerilor municipale din capitala Italiei, potrivit unei numărători aproape definitive, miercuri, 6 octombrie.

La peste 75 de ani de la moartea celui ce i se spunea „Il Duce”, Italia îi alege cu un scor zdrobitor nepoata.

8.200 de voturi

Rachele Mussolini, în vârstă de 47 de ani, candidată a partidului de extremă dreapta Fratelli d’Italia (FDI), a obținut peste 8.200 de voturi, potrivit numărării buletinelor de vot în peste 97% din secțiile de votare, ceea ce reprezintă cel mai mare scor dintre toți candidații.

La alegerile municipale, alegătorii italieni pot alege o listă sau pot bifa numele candidaților.

„Nu numele contează”

Rachele Mussolini, în timpul celui de-al doilea mandat de consilier al orașului, a insistat totuși că numele ei de familie nu are nicio legătură cu popularitatea ei . „Persoana este mai importantă decât numele de familie, oricât de greu este”, a declarat ea, adăugând: „Am o mulțime de prieteni în stânga”.

Al patrulea copil al lui Benito Mussolini, Romano, răposatul tată al lui Rachele, a fost pianist de jazz și s-a căsătorit cu sora actriței Sophia Loren. Alți descendenți ai dictatorului italian au intrat în politică, toți pentru dreapta, inclusiv sora vitregă a lui Rachele, Alessandra, fostă deputată în Parlamentul European.

Rezultate dezamăgitoare pentru dreapta

Partidele de dreapta obținut scoruri dezamăgitoare la alegerile locale de duminică și luni. Orașe cheie precum Milano, Napoli și Bologna au fost câștigate de stânga în primul tur. La Roma, un al doilea tur de scrutin este programat pentru 17 și 18 octombrie între candidatul de dreapta Enrico Michetti, avocat și prezentator de radio și candidatul de centru-stânga, fostul ministru de Finanțe, Roberto Gualtieri, scrie RTL.

În primul tur, Michetti a obținut 30% din voturi, față de 27% pentru Gualtieri, care este totuși favorit pentru turul al doilea, potrivit mai multor sondaje. Rachele Mussolini nu este aleasă oficial pentru moment, dar în orice caz va intra în consiliul orașului după turul al doilea, fiind cea care a adunat cele mai multe voturi pe lista dreptei, indiferent dacă acesta din urmă câștigă sau pierde.

author avatar
Tudor Borcea