AcasăȘTIRI EXTERNEItalia îţi dă bani ca să locuieşti în oraşele şi satele ei....

Italia îţi dă bani ca să locuieşti în oraşele şi satele ei. Dar există, totuşi, o condiţie

italia pitoreascaItalia îţi dă bani ca să locuieşti în oraşele şi satele ei. Dar există, totuşi, o condiţie

Zonele pitoreşti şi turistice din Italia îşi caută rezidenţi. Şi chiar sunt dispuse să plătească pentru asta. Cum este posibil?

Asta se întâmplă în Santa Fiora din Toscana și în Rieti, regiunea Lazio, acolo unde administrațiile plătesc 50% din chiria locuințelor pentru cei care aleg să se mute aici şi care muncesc prin sistemul „telemuncă”. Adică de acasă.

Primeşti până la 200 euro din chirie

Autorităţile locale din Italia nu-ţi achită chiria chiar integral, însă îţi oferă până la 200 de euro pe lună. Amatorii acestei idei vor primi o casă în Santa Fiora şi până la suma de 200 de euro, 50% din chiria totală pentru sejururi pe termen lung între două și șase luni.

De obiecei, prețul unei chirii este cuprins între 300 și 500 de euro, ceea ce înseamnă că orice se mută aici, ar puteaplăti doar 100 de euro pe lună, restul de bani fiind oferiți de primărie.

Satul are în prezent aproape 2.500 de rezidenți, însă primarul Federico Balocchi este sigur că tehnologia și telemunca vor putea revoluționa viitorul localității.

Care este condiţia?

Localnicii trebuie depună la primărie documente care să ateste că au o slujbă pe o perioadă nedeterminată, unde este permisă munca de la domiciliu.

Scopul este de a stimula oamenii să se mute și să lucreze de aici. Vrem ca Santa Fiora să devină biroul lor mobil. Acesta este doar primul pas al proiectului nostru de sat inteligent, axat pe conectivitate și tehnologie pentru a atrage noi rezidenți și firme”, a spus primarul, preluat de postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
922 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu ,mersi.Primarul respectiv ne spune ca de fapt asteapta intelectualii subsaharieni debarcati in insula Lampedusa.Nu va avea grija mastilor si a vaccinurilor anticovrig fiinca pentru astia exista alte reguli.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger