AcasăȘTIRI EXTERNEItalia își păzește de hoți nisipul plajelor și scoicile. Razii în Sardinia,...

Italia își păzește de hoți nisipul plajelor și scoicile. Razii în Sardinia, amenzi uriașe

Italia își păzește de hoți nisipul plajelor și scoicile. Razii în Sardinia, amenzi uriașe

Autoritățile din Italia i-au avertizat și vara aceasta pe turiștii care încearcă să fure pietricele, scoici, precum și nisip de pe insula Sardinia, că vor primi amenzi substanțiale, potrivit poliției.

Aproape 220 de pietricele și aproximativ 160 de scoici în greutate de 8,6 kilograme au fost descoperite în timp ce poliția a scanat bagajele a două femei venite din Germania. Ele se pregăteau să se îmbarce în avionul lor pe aeroportul din Cagliari, pe insula Sardinia.

Amenzi între 500 și 3.000 de euro

Reglementările locale spun că oricine este prins făcând contrabandă cu pietricele și scoici în afara Sardiniei poate fi amendat cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de euro (între 530 și 3.175 de dolari).

Oficialii de la Guardia di Finanza, care reprezintă poliția financiară din Italia, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei și Finanțelor, au adăugat că în gențile altor doi turiști germani se aflau aproximativ 480 de pietricele și 180 de scoici, informează Neswweek.

Alți trei turiști din Spania și câte unul din Rusia, Lituania și Italia vor fi, de asemenea, sancționați pentru pietricele și scoici găsite în bagajele lor.

19 tone de nisip, confiscate într-o razie

Vestea că aducerea de nisip acasă, din Sardinia, poate duce la amenzi a fost inițial pe prima pagină a ziarelor internaționale atunci când aceste reguli au fost introduce, în urmă cu câțiva ani, dar ultimele informații arată clar că acestea se aplică și pietricelelor și scoicilor luate de pe plajele insulei.

Guardia di Finanza a precizat într-o declarație că a confiscat peste 19 tone de nisip din bagajele turiștilor în cadrul celei mai recente acțiuni de control. În mod normal, agenția se concentrează asupra infracțiunilor financiare și a contrabandei, dar în timpul verii ajută, de asemenea, la combaterea furtului de nisip, pietricele și scoici de pe plajele italiene.

Sardinia este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia, și a înregistrat peste 3,4 milioane de turiști în 2019.

Spiaggia Rosa, ținta predilectă a hoților

Una dintre cele mai populare plaje pentru hoții de nisip este micuța insulă Budelli, care se află în nordul Sardiniei și care este renumită pentru Spiaggia Rosa (plaja roz), a cărei culoare provine din fragmente microscopice de corali și scoici.

Italia este a doua cea mai populară destinație de vacanță pentru germani, potrivit German Travel Union. Spania se află pe primul loc în clasament, iar Turcia pe locul trei.

De asemenea, Spania se află în fruntea listei și în ceea ce privește turiștii britanici, potrivit site-ului de comparație Finder.com. Platforma relatează că Franța ocupă locul al doilea, iar Italia se află pe locul al treilea.

author avatar
Tudor Borcea
607 afisari

1 COMENTARIU

  1. sa vina bah la noi ca le dam la scoici ca astea din ultima poza sa-si puna si in cap, numai sa vina sa le ia ei de pe plaja, comunsiti retardati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger