AcasăȘTIRI EXTERNEItalia intervine în criza din Ucraina. Mesajul premierului Mario Draghi pentru Vladimir...

Italia intervine în criza din Ucraina. Mesajul premierului Mario Draghi pentru Vladimir Putin

Italia intervine în criza din Ucraina. Mesajul premierului Mario Draghi pentru Vladimir Putin

Premierul italian Mario Draghi i-a cerut marți,1 februarie,  președintelui rus Vladimir Putin o „dezescaladare” a crizei din Ucraina, în timpul unei conversații telefonice, potrivit unui comunicat al guvernului de la Roma.

Mario Draghi „a subliniat importanța angajamentului pentru o dezescaladare a tensiunilor având în vedere consecințele grave pe care le-ar presupune o agravare a crizei”, potrivit unui comunicat de presă al președinției Consiliului.

O „soluție durabilă” a crizei

Potrivit părții italiene, cei doi lideri „au convenit asupra unui angajament comun pentru o soluție durabilă a crizei și cerința de a reconstrui un climat de încredere”, scrie AFP.

Statele Unite acuză Rusia că pregătește invazia Ucrainei, țară deja sfâșiată de un război civil în est între forțele de la Kiev și separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova.

Rusia neagă orice intenție belicosă, dar condiționează orice detensionare de garanții pentru securitatea sa, în special de asigurarea că Ucraina nu va fi niciodată membră a NATO și că Alianța își va retrage forțele pe pozițiile sale din 1997.

Washingtonul a respins aceste cereri într-o scrisoare, săptămâna trecută, dar a lăsat ușa deschisă discuțiilor pe alte subiecte, precum desfășurarea de rachete sau limitele reciproce ale exercițiilor militare.

În încercarea de a găsi o cale de ieșire din criză, șefii diplomației ruse și americane urmează să discute din nou marți, Occidentul ascuțindu-și armele economice în speranța de a face ca Moscova să cedeze.

author avatar
Tudor Borcea
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger