AcasăȘTIRI EXTERNEItalia face plecăciuni în fața mărețului Bruxelles. Giorgia Meloni suflă și-n iaurt

Italia face plecăciuni în fața mărețului Bruxelles. Giorgia Meloni suflă și-n iaurt

Noul prim-ministru Giorgia Meloni a ancorat marți cu fermitate Italia „în inima UE și NATO”, negând în același timp orice „apropiere” de fascism, la o lună de la victoria istorică în alegeri a partidului său de extremă dreapta Fratelli d’Italia și de la anxietatea pe care a provocat-o.

De la “Italia face parte pe deplin din Europa și din lumea occidentală”, până la „Nu am avut niciodată simpatie sau apropiere față de regimurile antidemocratice, inclusiv față de fascism”, Meloni  a mai declarat că în tinerețe a fost o admiratoare a lui Mussolini.

Și a mai promis că Italia va rămâne „un partener de încredere al NATO în sprijinul Ucrainei, care se opune agresiunii ruse”.

Acest discurs a vizat în mod clar să liniștească Bruxelles-ul și partenerii Romei, în timp ce Meloni are în coaliția sa parteneri pro-ruși, printre care liderul Ligii, Matteo Salvini, și venerabilul Silvio Berlusconi(Forza Italia), un prieten personal al lui Vladimir Putin.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, Meloni a explicat că abordarea italiană nu a fost „de a împiedica și sabota integrarea europeană”, ci de a face ca “mașina comunitară să funcționeze mai bine”.

Problema Italiei este una economică, iar Giorgia Meloni o știe foarte bine. Inflația a crescut cu 8,9% , iar țara este afectată în special de criza energetică din cauza dependenței sale de importurile de gaze rusești.

Discursul premierului este mai degrabă o strategie pentru a garanta plata sumei de aproape 200 de miliarde de euro în granturi și împrumuturi acordate de Uniunea Europeană ca parte a fondului său de redresare post-pandemie.

Sume esențiale, deoarece datoria ajunge la 150% din PIB, cel mai mare raport din zona euro după Grecia, iar Italia este de așteptat să intre în recesiune în 2023.

Aceste fonduri depind de o serie de reforme, de la justiție la digitizarea administrației publice, care urmează să fie implementate până în 2026.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
797 afisari

10 COMENTARII

    • PROPAGANDA LINGAILOR IN CUUR DE PE ZIARE.COM DEPASESTE ORICE LIMITA CHIAR SI PE CEA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ! MUISTII SI PUPATORII DE GAOZURI MARONII DE PE ZIARE.COM AU IMPUS O CENZURA SEVERA SI LINSUL IN CUUR A POLITICIENILOR ACTUALI IN FRUNTE CU SALAMUL DE SIBIU ESTE OBLIGATORIE ? IN CAZ CONTRAR CENZURA SI INSULTE SI AMENINTARI PE ZIARE.COM

      KLOSETUL DE KAKAT ZIARE.COM UN SITE AI FOSTILOR COMUNISTI . ACTUALII PUPUNCURISTI FIDELI AI REGIMULUI DICTATORIAL CU O COALITIE LA ORDINUL UNUI VENETIC
      INTOARCEREA IN TIMP SI A NOII EPOCI DE AUR ESTE REALIZATA DE UN IMPOSTOR PERFID SI TIRANIC LA FEL CA CEAUSESCU
      LUATI AMINTE DACA VRETI CA ISTORIA SA NU SE MAI REPETE

      • STITI CA ITALIA TREBUIE SA PRIMEASCA PNRR ul O SUTA PATRUZECI SI CEVA DE MILIARDE DE EURO ?
        Voi o luati si mooie toata suflarea pentru suma asta cu Ioha in frunte

    • Labă-tristă, de devianții din pluserea nu ești scârbit? Sau de ce vezi în oglindă?

  1. Numai politica si vorbe goale. Atat timp cat nu sant impotriva nu se impotrivesc. Ori linge ori asteapta un moment oportun

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger