AcasăȘTIRI EXTERNEItalia este doar "locomotiva" crizei. Cum se prăbuşeşte zona euro din cauza...

Italia este doar „locomotiva” crizei. Cum se prăbuşeşte zona euro din cauza datoriilor

Ingrijorat. Mario Draghi se teme ca un euro puternic va accentua recesiunea din UE

Specialiştii au ridicat problema dacă unele țări din zona euro își pot susține în continuare datoriile publice, care au explodat în timpul pandemiei. Sunt din ce în ce mai costisitoare de refinanțat în timp ce Banca Centrală Europeană se pregătește să majoreze rata dobânzilor.

Epicentrul crizei este lipsa de creștere economică a Italiei, mai degrabă decât excesele financiare care au creat probleme în Grecia, Portugalia, Irlanda și Spania în urmă cu 10 ani. Situația din Italia a devenit brusc mult mai instabilă.

Se va recunoaşte Mario Draghi învins?

S-ar putea ca premierul Italiei, fost președinte al Băncii Centrale Europene, să nu mai poată rezolva criza din Italia de data aceasta. Premierul din Peninsulă şi-a depus demisia, de altfel.

Italia este un gigant al Europei. Prin urmare, o eventuală prăbuşire economică a sa ar atrage, ca într-un joc de domino, crize adânci şi în alte mari ţări europene. „Cizma” este prea mare pentru un program de salvare din partea instituțiilor financiare internaționale.

N-au cerut ajutor de la FMI

Economiștii spun că adevărata problemă este că Italia are o evoluție economică slabă de două decenii, iar situația fiscală nu este cauza, ci consecința acestei slăbiciuni.

Italia nu s-a confruntat cu bula imobiliară în timpul crizei financiare din 2008, iar problemele sale bugetare au fost mai mici decât cele ale celorlalte patru țări cu probleme, amintite mai sus. Prin urmare nu a trebuit să solicite ajutor de la Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și BCE. S-ar putea să ajungă acum să regrete.

author avatar
Andrei Ștefan
981 afisari

4 COMENTARII

  1. Problema broscarilor este ca nu mai vor nemții sa le dea bani. S-au obișnuit sa trăiască pe picior mare din munca altora. Au jefuit și Romanica noastră și tot nu le_a ajuns. Bănci, pământuri și sclavi romani. La rahat cu ei, niște puturoși și mafioți. Să-i ajute America, ca tot sunt morți toți macaronarii după ea. Când se vor încălzi cu GPL american, chiar au pus-o. Nu le-a mai plăcut gazul rusesc. Ehe, vin vremuri grele! Cine renunța la Rusia ca piața ieftina de materii prime și la China, ca piata de desfacere, ori este prost ori nu gândește economic. Dar când masoneria are orgolii, ce să-i faci? suferă sclavetii, pana când se satura de „democratia” ocultei.

  2. Draghi asta este un Satanist. O sa scapam de ei in 7 ani. Acum se regrupeaza, chipurile cred ca imping cadele din linia 2 si ne prostesc. Nu o sa se intampeasta.
    O sa piara ei sctiu ca au pierdut dar nu se lasa, mirros glace, stiu de mut timp ca pe orice timeline au pierdut.
    Dar ma rog ultimile zvarcoliri.

  3. Bai Draghi, bai caine rosu globalist, inchide-le la makaronarii tai drogati de la Roma si curentul, si gazul, si apa, sa vedem cum o sa va descurcati dupa aceea, oricum cica zicea prietenarul tau nazist imputit de Klaus Schwabb ca sunteti prea multi pe acolo !! Ha ha ha 🙂 Bai makanitorule trepadus de bancher globalist, sa va pice mancare ain kakat in fiecare zi, bai leprrelor fasciste din Republika lui Mussolini 2.0., zisa si a tefeleilor si fatalailor drogati, speram sa va rareasca astia la iarna bine de tot, ca meritati !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger