AcasăȘTIRI EXTERNEItalia, cu ochii pe afacerea imobiliară a anului / Luptă pentru casa...

Italia, cu ochii pe afacerea imobiliară a anului / Luptă pentru casa eroului național

Italia, cu ochii pe afacerea imobiliară a anului / Luptă pentru casa eroului național / Foto: Facebook

Casa celebrului compozitor italian Giuseppe Verdi a fost scoasă la vânzare. Autorul lui „Otello” a locuit în această casă din Italia  până la moartea sa, în 1901.

Casa compozitorului italian Giuseppe Verdi (1813-1901) a fost scoasă la vânzare în Italia. Casa a fost construită în 1848 în cătunul Sant’Agata di Villanova, în Emilia Romagna.

În centrul unei bătălii pentru succesiune

Casa a fost locuită pentru prima dată de părinții compozitorului. Giuseppe Verdi a locuit apoi acolo împreună cu soția sa până la moartea sa. Casa, care adăpostește lucrări și obiecte personale ale compozitorului, a fost administrată ca muzeu din 2010.

Casa este deținută și parțial locuită de patru frați, descendenți ai Mariei Filomena Verdi, verișoara cea mai mică a lui Verdi, pe care acesta a crescut-o. Moștenitorii s-au luptat pentru proprietatea casei, dar nici unul dintre ei nu a fost în măsură să o dețină în totalitate. În cele din urmă, au decis să vândă casa, scrie 20 Minutes.

Există încă dorința de a păstra sufletul casei, care trebuie să rămână „vie și locuită”. „Am respectat dorința maestrului. Sper ca cel care o va cumpăra să o trateze la fel, ca pe o locuință. Nu poate deveni doar un muzeu rece”, a spus unul dintre urmașii lui Verdi. Trebuie remarcat faptul că statul italian poate exercita un drept de preempțiune asupra imobilului.

author avatar
Tudor Borcea