AcasăȘTIRI EXTERNEItalia, carantină totală de Paște! Restricții dure în Peninsulă

Italia, carantină totală de Paște! Restricții dure în Peninsulă

italiaPrimeşti 30.000 euro ca să te muţi aici! Trebuie doar să trăieşti ca un rege, pe plajă

Italia va intra în carantină totală în weekendul care cuprinde Paștele catolic, 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege. Măsura este menită să limiteze răspândirea COVID-19, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere alarmantă numărului de cazuri de coronavirus și spitalizări, notează Reuters.

Magazinele neesențiale vor fi închise la nivel național între 3 și 5 aprilie. În acele zile, italienilor li se va permite să părăsească domiciliul numai din motive de sănătate, interes de serviciu sau în caz de urgență.

Practic, toate regiunile vor fi „roșii”, în afara Sardiniei, care are în acest moment cea mai mică rată de infectare, fiind în scenariul alb. „Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana, potrivit Reuters.

Restricții mai dure

Restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, restaurantele și barurile închise. La fel școlile. Potrivit Corriere della Sera, proiectul va fi aprobat vineri, 12 martie, de Consiliul de miniștri.

Italia, prima țară occidentală afectată puternic de pandemie, a înregistrat o creștere a infecțiilor cu 10% în această săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă. Oficialii au avertizat că situația se înrăutățește pe măsură ce tot mai mulți cetățeni se îmbolnăvesc cu noile variante extrem de contagioase ale coronavirusului.

Italienii intră în a treia carantină națională

Italienii au fost în carantină în urmă cu un an timp de 10 săptămâni, dar și de Crăciun. În ultimele luni, guvernul a introdus restricții la nivel regional, în funcție de numărul cazurilor.

Joi, Italia a raportat aproape 26.000 de noi cazuri de Covid-19 și 373 de decese. Peste 100.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus, de la începutul pandemiei, Italia fiind printre cele mai afectate state europene și țara care a impus măsuri dure de carantină ce au afectat economia țării, vorbindu-se despre ce mai gravă criză după cel de-Al Doilea Război Mondial.

author avatar
Andreea Vlad
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger