AcasăȘTIRI EXTERNEItalia: bun venit în Draghistan!

Italia: bun venit în Draghistan!

Un grup de profesori universitari, activiști pentru drepturile omului, politicieni și intelectuali publici s-au adunat recent la Palatul Norman din Palermo, sediul parlamentului regional al Siciliei, pentru o conferință intitulată „De la democrație la dictatură, rolul memoriei”. Adevăratul subiect al reuniunii lor a fost premierul Mario Draghi.  

Cei prezenți la dezbatere, care  au  comparat reglementările Covid-19 din Italia de astăzi cu statele totalitare din anii 1930, au fost uniți în ceea ce este până acum o opinie în țară: opoziția față de prim-ministru și comportamentul său din ce în ce mai autoritar.

Principala dintre plângerile lor sunt regulile de vaccinare ale lui Draghi — printre cele mai stricte dintre toate democrațiile.

Toți lucrătorii din Italia trebuie fie să aibă un pașaport digital de sănătate, cunoscut sub numele de permis verde, care dovedește vaccinarea, fie un test negativ la fiecare două zile – și se ridică la 150 de euro pe lună. Cei care refuză sunt suspendați de la muncă fără plată.

“Trăim într-un regim totalitar”

Organizatorul conferinței, Gandolfo Dominici, profesor de marketing la Universitatea din Palermo, a rebotezat Italia „Draghistan”, un nume pe care protestatarii și politicienii din opoziție l-au însușit de atunci ca meme și hashtag pe internet.

Dominici a vrut să facă aluzie la Turkmenistan, una dintre singurele țări cu vaccinuri obligatorii, și la Afganistan, deoarece forțarea oamenilor să primească dozele echivalează cu o teocrație. „Trăim în mod clar într-un regim totalitar”, a declarat el pentru Politico. De asemenea, Dominici a organizat o petiție semnată de peste 1.000 de profesori și cercetători universitari care insistă că nu sunt împotriva vaccinurilor, dar resping permisul verde ca fiind “neconstituțional, discriminatoriu și dezbinator”.

Unul dintre semnatari, istoricul Alessandro Barbero, a susținut că guvernul ar trebui să fie direct cu privire la ceea ce este efectiv vaccinare obligatorie, în loc să-și „șantajeze” cetățenii.

„Se spune: vaccinul nu este obligatoriu, dar dacă nu îl ai, nu poți merge la muncă sau la universitate. Dante ar fi reușit să umple cercul ipocriților din iad cu politicieni de astăzi”, a spus Barbero la un festival din Florența.

Unii dintre petiționari susțin că a face oamenii să plătească testele  Covid pentru a putea munci este incompatibil cu constituția Italiei, unde se stipulează: “Italia este o republică democratică bazată pe muncă”.

„Dreptul constituțional la muncă nu poate depinde de deținerea unui certificat de supunere față de guvern”, a precizat Dominici.

Spre deosebire de predecesorul său, Giuseppe Conte, care a negociat frecvent între partidele de la guvernare, Mario Draghi a luat decizii independent încă de la început.  Nici măcar nu s-a consultat cu formațiunile politice atunci când a stabilit componența guvernului său, ci și-a ales miniștrii cu aprobarea președintelui Sergio Mattarella.

“Parlamentul a fost redus la un rol de aprobare a decretelor luate de executiv. Este ca un notar care ștampilează deciziile luate în altă parte”, a spus  Giuseppe Cataldi, profesor de drept internațional la Universitatea din Napoli L’Orientale și expert în drepturile omului.

În ianuarie, Italia are alegeri prezidențiale, iar Sergio Mattarela ar putea – dacă va fi convins să rămână la conducere– să garanteze continuitatea guvernului lui Draghi.

Totuși, dacă Mattarella va refuza, așa cum pare aproape sigur, Draghi însuși este cel mai probabil candidat la președinte și ar putea numi un nou premier după imaginea lui, precum ministrul Economiei și Finanțelor Daniele Franco.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
512 afisari

1 COMENTARIU

  1. In italia korupta, totul este super-korupt, ceea ce e acolo e doar Inceputul Sfarsitului, aia fara un mic razboi civil nu vor scapa !! Bai Dragi, bai filfizonule globalist, ai tot timpul pregatit acel elicopter pe acoperis, sau inca te mai gandesti ? Ha ha ha 🙂 Va fi un macel frumos la voi, bai italienilor macaronari, acum o sa platiti pentru tot rahatul ce il faceti de cel putin 30 de ani, bai ipocritilor imputiti !! Drum bun spre Iad, sa aveti o sedee cat mai lunga si ne-placuta pe acolo, pe termen ne-determinat !! Bai, dar unde au disparut toate racelile, gripele si pneumoniile, zici ca le-a mancar virusul chinezesc !! Ha ha ha 🙂 Italia, cea fost, si ce a ajuns !! O mare turma de oi vaxxinate in cap, docile si bine dresate, gata sa se sinucida in masa !! Multa sanatate, bai ordinarilor !! Va fan cullo 🙂 Vergogna, bai !! Italian Nazi Triple Vaxxin Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger