AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul şi-a apărat gazele din Mediterană: trei drone Hezbollah, făcute PRAF şi...

Israelul şi-a apărat gazele din Mediterană: trei drone Hezbollah, făcute PRAF şi pulbere!

Israelul a anunţat că a doborât, sâmbătă, trei drone ale mişcării libaneze Hezbollah despre care susţine că se îndreptau către un zăcământ de gaze din Marea Mediterană aflat în centrul unei recrudescenţe a tensiunilor din ultimele săptămâni între Israel şi Liban.

„Au fost interceptate trei drone care se apropiau de apele economice ale Israelului”, a informat armata israeliană într-un comunicat.

Câmpul Karish, disputat de Israel şi Liban

Puternica mişcare armată a Hezbollah a confirmat lansarea a „trei drone neînarmate către câmpul disputat Karish pentru misiuni de recunoaştere”.

„Misiunea a fost îndeplinită”, se arată într-un comunicat care nu menţionează interceptarea dronelor.

Dar Israelul precizează că dronele au fost doborâte înainte ca acestea să se fi apropiat de câmpul de gaze. O dronă a fost interceptată de un avion de luptă, iar celelalte două de o navă de război, au declarat surse militare israeliene.

Ameninţări după învestirea lui Yair Lapid

Acest incident survine a doua zi după învestirea prim-ministrului de centru Yair Lapid în Israel, care i-a succedat lui Naftali Bennett.

Stau în faţa voastră şi spun tuturor celor care ne doresc dispariţia, de la Gaza la Teheran, din părţile Libanului până în Siria: nu ne testaţi! Israelul ştie să îşi folosească forţa împotriva oricărei ameninţări şi împotriva oricărui inamic”, a spus Lapid la învestire.

Premierul israelian nu a comentat direct interceptarea dronelor, dar a spus că ţara sa va „face tot ce îi stă în putere” pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare sau să „prindă rădăcini la graniţele noastre”.

author avatar
Andrei Ștefan
287 afisari

3 COMENTARII

  1. Reclamă la IronDome în care nici israelienii nu cred. Ei zic că e foc de artificii, show, spectacol media.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger