AcasăȘTIRI EXTERNEUPDATE. Israel a bombardat şi aeroporturile din Damasc și Alep. S-au lansat...

UPDATE. Israel a bombardat şi aeroporturile din Damasc și Alep. S-au lansat şi într-un raid aerian asupra unei moschei din Cisiordania: „A fost folosită de terorişti ca centru de comandă” (VIDEO)

Armata israeliană a lansat un atac aerian, duminică dimineaţă, asupra unei moschei din oraşul Jenin, din Cisiordania, pentru a contracara ceea ce a numit „un atac terorist iminent”.

Israelul susţine că are noi informaţii care „sugerează că a existat un atac iminent venit de la o echipă comună Hamas şi Jihad Islamic” care se pregătea de la un centru de comandă subteran din moscheea Al-Ansar.

____________________

UPDATE 9.30: Un atac israelian cu rachete a lovit duminică dimineață aeroporturile internaționale din Damasc și Alep, în Siria. În urma atacului a fost ucis un angajat. De asemenea, aeroporturile nu mai pot fi utilizate.

Zborurile spre și dinspre aeroporturile din Damasc și Alep au fost redirecționate către aeroportul internațional Latakia, a precizat Ministerul Transporturilor.

________________________

Moscheea, într-o tabără de refugiaţi palestinieni

Moscheea este situată în tabăra de refugiaţi palestinieni din Jenin. Jenin este considerată o fortăreaţă a militanţilor palestinieni, vizată frecvent de raidurile armatei israeliene.

Tot conform armatei, „celula teroristă” a organizat un atac sâmbătă, 14 octombrie, în apropierea barierei de separare dintre Israel şi Cisiordania folosind un dispozitiv exploziv, dar fără a provoca victime.

Plănuiau un nou atac?

Recent a fost primită o informaţie care a indicat că teroriştii, care au fost neutralizaţi, organizau un atac terorist iminent.

Moscheea a fost folosită de terorişti ca centru de comandă pentru a planifica atacurile şi ca bază pentru punerea lor în aplicare, se arată în comunicat.

author avatar
Andrei Ștefan