AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul lovește Fâșia Gaza după un atac palestinian cu rachete. Hamas: „Nu...

Israelul lovește Fâșia Gaza după un atac palestinian cu rachete. Hamas: „Nu vor rămâne nepedepsiți” – VIDEO

Israelul lovește Fâșia Gaza după un atac palestinian cu rachete. Hamas: „Nu vor rămâne nepedepsiți” - VIDEO / Foto: printscreen

Lovituri aeriene israeliene au lovit sâmbătă situri militare ale Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană condusă de mișcarea islamistă, a anunțat armata israeliană.

„Cu puțin timp în urmă, ca răspuns la atacul cu rachete, avioanele (militare israeliene) au lovit o serie de obiective teroriste ale Hamas în Fâșia Gaza”, a declarat armata israeliană (IDF) într-un comunicat.

Hamas promite răzbunare

Loviturile au avut loc după ce Hamas „a lansat o rachetă spre civili israelieni în sudul Israelului”, a precizat aceasta, adăugând că proiectilul a fost interceptat de apărarea aeriană a Israelului.

Avioanele israeliene „au vizat un sit de fabricare a armelor situat în interiorul unui post militar al Hamas și alte trei posturi militare aparținând Hamas”, se arată în comunicat.

Armata a declarat cu câteva ore mai devreme că sirenele de raid aerian au fost activate în orașul Așkelon din sudul Israelului și în zonele din apropierea Fâșiei Gaza blocată.

Schimbul de focuri a avut loc după ce vineri trei palestinieni au fost uciși și alți 12 răniți în timpul unui raid al armatei israeliene în Jenin, un bastion al facțiunilor armate palestiniene din Cisiordania ocupată.

Palestinienii au fost uciși când forțele israeliene au deschis focul asupra unui vehicul în care se aflau, a declarat agenția palestiniană de presă Wafa. Armata israeliană a declarat că soldații au fost atacați cu focuri de armă în timpul unei operațiuni de căutare de arme, scrie France 24.

Unul dintre morți era un comandant Hamas, a declarat gruparea, promițând că aceste crime „nu vor rămâne nepedepsite”.

În aprilie, avioanele de război israeliene au lovit, de asemenea, Fâșia Gaza în urma unor tiruri de rachete primite. Enclava de coastă din Gaza, controlată de Hamas și cu o populație de 2,3 milioane de locuitori, se află sub blocadă israeliană din 2007.

Anul trecut, Israelul și Hamas au purtat un război de 11 zile declanșat în parte de tulburările legate de complexul moscheii Al-Aqsa. Israel a ocupat Cisiordania și Ierusalimul de Est în Războiul de Șase Zile din 1967. Ulterior, a anexat Ierusalimul de Est printr-o mișcare care nu a fost niciodată recunoscută de majoritatea comunității internaționale.

author avatar
Tudor Borcea
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger