AcasăȘTIRI EXTERNEUpdate. IDF a preluat controlul frontierei. Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din...

Update. IDF a preluat controlul frontierei. Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza, deşi Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu. Cel puţin 12 morţi (VIDEO)

Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza

Armata israeliană efectuează bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, chiar dacă Hamas a anunţat că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

Update 11.20. Armata israeliană a anunțat că a preluat controlul operațional asupra părții din Fâșia Gaza a punctului de trecere Rafah, de-a lungul frontierei cu Egiptul, după ce serviciile de informații au indicat că punctul era folosit pentru ceea ce a descris ca fiind activități teroriste.

Informația a fost confirmată și de Wael Abu Omar, un purtător de cuvânt pentru punctul de trecere Rafah din partea administrației din Gaza, condusă de Hamas.

Știrea inițială:

Loviturile, necontenite vreme de 30 de minute, luni seară.

Cel puţin 12 morţi, până în acest moment

Cel puţin 12 oameni au murit în urma bombardamentelor din oraşul aflat la graniţa cu Egipt. Au fost observate şi două explozii în imediata apropiere a unei nave comerciale care călătorește la aproximativ 150 km sud de orașul yemenit Aden, conform aljazeera.com.

Reamintim, luptătorii Houthi din Yemen au lansat lovituri repetate cu drone și rachete asupra navelor în Marea Roșie, strâmtoarea Bab el-Mandab și Golful Aden despre care spun că au legături cu Israelul.

Susținători convinși ai cauzei palestiniene, oficialii Houthi spun că atacurile asupra transportului maritim se vor termina când Israelul își va pune capăt războiului împotriva Gaza.

Urmează operaţiunea terestră

Armata israeliană a făcut din nou un apel la evacure, apel lansat iniţial luni dimineaţa locuitorilor din cartierele estice ale oraşului Rafah, precizând că această evacuare este un preludiu al unei operaţiuni „terestre” în această localitate devenită refugiu pentru peste un milion de palestinieni la marginea de sud a Fâşiei Gaza sub asediu.

„Israelul va trimite o delegaţie la mediatori pentru a epuiza posibilităţile de a ajunge la un acord” de armistiţiu, „chiar dacă propunerile Hamas sunt departe de cerinţele esenţiale” israeliene, a indicat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

author avatar
Andrei Ștefan