AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul, ATACAT! VIDEO spectaculos cu Domul de Fier interceptând rachetele trase din...

Israelul, ATACAT! VIDEO spectaculos cu Domul de Fier interceptând rachetele trase din Fâșia Gaza!

Israelul, ATACAT! VIDEO spectaculos cu Domul de Fier interceptând rachetele trase din Fâșia Gaza! / Foto: Facebook

Israelul, atacat și nevoit să își activeze, din nou, Domul de Fier! Un tir de rachete trase în noaptea de miercuri, 20 aprilie, spre joi, din Fâșia Gaza, a obligat Tel Avivul să ridice nivelul de alertă până la activarea Iron Dome.

Grupările armate palestiniene au lansat o salvă de rachete din Fâșia Gaza către Irael, care a răspuns cu o serie de lovituri asupra acestui teritoriu aflat sub controlul islamiștilor mișcării Hamas.

Este o nouă escaladare militară între cele două părți, apărută pe fondul tensiunilor legate de la locurile sfinte din Ierusalim.

Domul de Fier, impenetrabil?!

O rachetă, a doua în această săptămână, a fost trasă din Fâșia Gaza și a căzut într-un câmp din orașul israelian Sderot (sud), fără a răni pe cineva. În replică, armata israeliană a efectuat o serie de lovituri în centrul Fâșiei Gaza, oraș cu aproape 2,5 milioane de locuitori.

„Avioanele militare israeliene au vizat poziții militare și intrarea într-un tunel care duce la un complex subteran în care sunt depozitate substanțele chimice folosite pentru propulsarea rachetelor”, a anunțat armata israeliană

„Aceste lovituri în Fâșia Gaza vor crește hotărârea poporului nostru și rezistența de a apăra locurile noastre sfinte din Ierusalim, indiferent de sacrificii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, informează France 24.

La scurt timp după loviturile israeliene, alte patru rachete au fost trase, dar interceptate de scutul Domul de Fier. Sirenele de alarmă au sunat în miezul nopții în toate localitățile israeliene din apropierea Fâșiei Gaza.

Violențe pe Esplanada Moscheilor

Luptele de miercuri noapte au avut loc după ciocnirile din weekend între demonstranții palestinieni și poliția israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sacru din Islam și primul loc sacru din iudaism, cunoscut sub numele de Muntele Templului.

Prezența evreilor, care pot vizita esplanada în condiții și la ore precise, dar care nu se pot ruga în virtutea unui acord tacit, plus prezența poliției în timpul Ramadanului, au fost percepute de palestinieni și de mai multe țări din regiune ca o „provocare”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este „profund îngrijorat de deteriorarea situației din Ierusalim”, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt la New York. „El este în contact cu toate părțile pentru a reduce tensiunile, a preveni acțiunile și retorica inflamatorii”.

author avatar
Tudor Borcea
1.338 afisari

5 COMENTARII

    • Palestinienii au fost primii atacati in forta de israelieni zilele trecute, pe ideea evreilor ca lumea e atenta acum doar la Ucraina si nu vede ca mai omoara si ei niste palestinieni.

  1. Irone Dome e o altă păcăleală.
    Expertul în inginerie aerospațială dr. Moti Shefer și cîștigător a ceva premiu de la armată a spus că „Iron Dome face parte dintr-o conspirație largă, la care participă două părți interesate ce nu vor lace: industria de apărare și prim-ministrul Benjamin Netanyahu.
    Nu există nicio rachetă în lume astăzi capabilă să intercepteze rachete. Iron Dome este un spectacol de sunet și lumini care interceptează doar opinia publică israeliană și, desigur, pe sine. De fapt, toate exploziile pe care le vezi pe cer sunt autoexplozii. Nicio rachetă Iron Dome nu s-a ciocnit vreodată cu o singură rachetă. Spațiile deschise sunt un mit inventat pentru a crește procentele actuale de interceptare ale Iron Dome. Rachetele anunțate ca fiind interceptate de Iron Dome fie nu ajung niciodată la sol, fie sunt rachete virtuale inventate și distruse pe computerul de control Iron Dom. Până astăzi, nimeni nu a văzut vreodată o rachetă interceptată căzând la pământ”
    Defense Prize winner Moti Shefer: Iron Dome is a bluff

  2. Artificiile alea dau impresia ca ”intercepteaza” rachete dusmane. La fel procedeaza americanii, cu patrioatele lor de tot râsul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger