AcasăȘTIRI EXTERNEIsraelul aprobă un acord de armistiţiu temporar. 50 de ostatici ţinuţi de...

Israelul aprobă un acord de armistiţiu temporar. 50 de ostatici ţinuţi de Hamas ar urma să fie eliberați

Cabinetul Netanyahu a aprobat, miercuri dimineaţa, 22 noiembrie, un acord care prevede eliberarea a 50 de ostatici deţinuţi de Hamas, în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni.

Guvernul israelian a aprobat miercuri dimineaţa un acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici deţinuţi de Hamas în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni şi a unui armistiţiu în Fâşia Gaza, potrivit unui comunicat oficial, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Pauză de la lupte timp de patru zile, timp în care vor fi eliberate cel puțin 50 de persoane răpite

„Guvernul a aprobat orientările generale ale primei etape a unui acord în baza căruia cel puţin 50 persoane răpite – femei şi copii – vor fi eliberate timp de patru zile, timp în care va fi o pauză în lupte” – se precizează în comunicatul de presă al Cabinetului israelian.
În jur de 240 de persoane au fost răpite în timpul atacului lansat de mişcarea islamistă, aflată la putere în Fâşia Gaza, împotriva Israelului pe 7 octombrie.

Liderul Hamas anunțase anterior faptul că s-ar putea ajunge la un acord de armistițiu. „Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, declarase liderul Hamas, Ismail Haniyeh.

Surse: Acordul prevede eliberarea a 50 de ostatici în schimbul a 150 de palestinieni închişi în Israel

Conform unor surse apropiate discuţiilor, acordul prevede, în această primă fază ce poate fi reînnoită, eliberarea a 50 de ostatici în schimbul a 150 de palestinieni închişi în Israel, notează aceeași sursă.

Însă după încheierea acestei faze, Israelul rămâne concentrat pe obiectivul său de a „elimina” Hamas şi de a promova eliberarea altor ostatici aflaţi în mâinile mişcării islamiste palestiniene, a transmis Guvernul israelian.

Guvernul israelian, armata israeliană şi forţele de securitate vor continua războiul pentru a aduce înapoi toate persoanele răpite, pentru a elimina Hamas şi pentru a se asigura că nu mai există nicio ameninţare pentru statul Israel dinspre Gaza”, se menționează într-un comunicat de presă.

Reacția Hamas la acordul de „armistiţiu umanitar” ce a primit undă verde din partea Israelului

Conform aceleiași surse, Hamas a salutat miercuri acordul de „armistiţiu umanitar” aprobat de Israel.

„Prevederile acestui acord au fost formulate în conformitate cu viziunea rezistenţei şi hotărârea care urmăresc să servească poporul nostru şi să îi întărească tenacitatea în faţa agresiunii”, a transmis Hamas într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
150 afisari

1 COMENTARIU

 1. A cedat presiunii politice si a facut cel mai trist acord. Va elibera o multime de teroristi – au dat listele si sunt toti cu bombe, atentate, arme. Chiar „copiii” care de fapt sunt tineri minori radicalizati.
  Femeile arestate la fel.
  In schimb ceilalti sunt adevarati civili care isi vedeau de viata lor.
  Cu acest deal mai multi israelieni isi vor pierde viata inclusiv militari si toti vor fi in pericol de rapire.
  Ca asa este cand cedezi la santaj
  In rest cu totii abia asteapta sa vada copiii acasa, copiii nevinovati si prunci. Sa vedem ce va iesi.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Adio, șpagă! Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus...

Protestele fermierilor din Europa sunt reacția față de ecologismul radical!

După luni de proteste ale fermierilor în orașele de pe întreg continentul, legiuitorii europeni se străduiesc să găsească soluții pentru le potoli furia -...