Cauta

Israelul a ATACAT Siria. Bombardament puternic asupra Damascului / Brigadierul iranian Ismail Qaani ar fi fost ţinta atacului

israel

Israelul a ATACAT Siria. Bombardament puternic asupra Damascului / Bilanțul victimelor este dramatic - FOTO/VIDEO / foto: Twitter @MadhawTiwari

E haos în Damasc, acolo unde mai multe rachete israeliene au căzut peste clădiri rezidențiale, ucigând numeroase persoane.

UPDATE. Zvonuri neconfirmate susţin că brigadierul iranian Ismail Qaani, liderul Quds Force, s-ar fi aflat în interiorul uneia dintre clădirile rezidenţiale atacate. În urmă cu 3 ani, o dronă americană l-a ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani la Bagdad. Rachetele americanilor au lovit cu toată forța mașina în care se afla Qasem Soleimani.

Un raid israelian cu rachete a lovit o clădire din cartierul Kafr Sousa, din centrul capitalei siriene, Damasc, în apropierea unui amplu complex de securitate, lângă instalaţii iraniene, în primele ore ale zilei de duminică, potrivit martorilor şi unei surse oficiale, informează Al Jazeera.

15 oameni au fost uciși

Raidul israelian a cauzat avarierea mai multor clădiri din zona dens populată, aproape de piaţa Omayyad, în centrul capitalei siriene. Un oficial al poliţiei a declarat pentru presa de stat că s-au înregistrat morţi şi răniţi în urma atacului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunţat la Beirut că 15 persoane, inclusiv civili, au fost ucise duminică într-un atac israelian asupra unei clădiri rezidenţiale din Damasc.

Agenția de știri de stat siriană SANA a raportat „decese și răni” fără a preciza numărul. El a mai spus că mai multe clădiri au fost avariate.

De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul a lansat mai multe bombardamente aeriene împotriva țării vecine, îndreptate în special împotriva pozițiilor armatei siriene, a forțelor iraniene și a Hezbollah-ului libanez, aliați ai regimului sirian.

Israelul a intensificat atacurile asupra aeroporturilor siriene pentru a perturba utilizarea în creștere a zborurilor de aprovizionare iraniene, care livrează arme aliaților din Siria și Liban, inclusiv grupului Hezbollah, au declarat pentru Reuters surse diplomatice și de informații din regiune.

Ultimele stiri

  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Cea mai mare economie din lume nu se descurcă fără migranți
  • Exit mobile version