AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael: Toți șefii Hamas trebuie eliminați, nici o încetare a focului

Israel: Toți șefii Hamas trebuie eliminați, nici o încetare a focului

Israel: Toți șefii Hamas trebuie eliminați, nici o încetare a focului

„Încercăm să-i eliminăm și, atunci când se concretizează condițiile operaționale, sper că vom avea succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tsahal, generalul Hidai Zilberman.

Purtătorul de cuvânt al forțelor armate israeliene, generalul de brigadă Hidai Zilberman, a declarat că toți liderii Hamas se află în cătarea Israelului, întrebat fiind dacă IDF (forțele israeliene) vrea să-i elimine doar pe principalii șefi ai grupării teroriste aflată la putere în Fâșia Gaza.

„Încercăm să-i eliminăm și, atunci când se concretizează condițiile operaționale, sper că vom avea succes”, a declarat, marți,  Zilberman la postul public de radio Kan.

Într-un interviu separat acordat postului de radio al armatei, Zilberman a spus că șeful Statului Major al IDF, Aviv Kohavi, și-a dat instrucțiunile și obiectivele pentru luptele din următoarele 24 de ore.

„Armata israeliană nu are în vedere o încetare a focului pentru moment”, a adăugat el.

Punct de acces umanitar către Gaza

ONU a salutat, marți, deschiderea de către autoritățile israeliene a punctului de trecere Kerem Shalom, astfel încât ajutorul umanitar să poată intra în Fâșia Gaza.

Nevoile de ajutor umanitar sunt urgente în Fâșia Gaza, care se află sub blocada israeliană de aproape 15 ani și unde atacurile israeliene au ucis peste 200 de palestinieni, din 10 mai.

Conflictul riscă să provoace un dezastru umanitar, iar ONU estimează că aproximativ 47.000 de palestinieni au fost strămutați, deoarece multe clădiri rezidențiale și comerciale din enclavă au fost distruse.

În noaptea de luni până marți, raidurile au continuat în enclava palestiniană: la scurt timp după miezul nopții, avioanele de luptă israeliene au lansat mai multe rachete asupra clădirilor din orașul Gaza.

De la începerea ostilităților, la 10 mai, 212 de palestinieni au fost uciși în Gaza – inclusiv cel puțin 61 de copii – și peste 1.400 de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanț palestinian. De partea israeliană, 10 persoane au fost ucise – inclusiv un copil – și 294 rănite de rachetele palestiniene.

Organizația Fatah (Mișcarea Națională pentru Eliberarea Palestinei) a liderului palestinian Mahmud Abbas a cerut „o zi de mânie” și grevă generală marți, un apel trasmis și în orașele „mixte” din Israel, unde tensiunile dintre evrei și arabi rămân puternice.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
328 afisari

2 COMENTARII

  1. nimic,nimic despre hezbollahu???????????
    izraelu nu mai are colaboratzionisti printre palestinieni?!
    de cand?!

  2. Palestinienii cand au inceput sa bombardeze Israelu nu s-a gandit la riposta si represalii ? asa au facut si japonezi cand au distrus PEARL HARBOR ,apoi stim ce s-a intamplat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger