AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael şi Hamas, lupte în nordul Gazei. Zeci de palestinieni, ucişi!

Israel şi Hamas, lupte în nordul Gazei. Zeci de palestinieni, ucişi!

Israelul lovește Fâșia Gaza după un atac palestinian cu rachete. Hamas: „Nu vor rămâne nepedepsiți” - VIDEO / Foto: printscreen

Forţele israeliene care au pătruns în nordul Gazei au dus, duminică, lupte grele cu militanţii Hamas. Au fost ucişi zeci de palestinieni în centrul enclavei, potrivit martorilor.

S-ar putea lua o „pauză” de la aceste bătălii, de cel puţin 5 zile, în timp ce 50 sau mai mulţi ostatici ar fie liberaţi în grupuri la fiecare 24 de ore.

Cum se camuflează Hamas

În centrul enclavei înguste de coastă, medicii palestinieni au declarat că 31 de persoane au fost ucise, inclusiv doi jurnalişti locali, în atacurile aeriene israeliene asupra taberelor de refugiaţi Bureij şi Nusseirat.

Israelienii au spus că Hamas foloseşte clădiri rezidenţiale şi alte clădiri civile ca acoperire pentru centre de comandă, arme, rampe de lansare a rachetelor şi o vastă reţea de tuneluri subterane.

Misiune ONU la spitalul Al-Shifa din Gaza

Un grup de oficiali ONU a vizitat sâmbătă spitalul Al-Shifa din nordul Gaza, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-o postare pe X.

Grupul a petrecut o oră în spital, timp în care se desfășurau lupte grele în imediata apropiere a unității, a spus OMS. Personalul ONU a descris spitalul drept „zonă a morții” în care „urmele de bombardamente și focuri de armă” sunt evidente.

Se pare că Hamas a dat semnale că este pregătit în principiu să elibereze 87 de ostatici: 53 de femei, copii şi adolescenţi şi 34 de cetăţeni străini.

author avatar
Andrei Ștefan
341 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa intelegem ca si jurnalistii sunt din hamas sau ăștia ucid la rând?Sa nu fie si ei urmăriți de crime de război cum au urmărit ei pe criminalii hitleristi ?

  2. Mincini, de nu stiu cat timp cica este genocid dar ei se inmultesc exploziv, nunai minciuni spun ca am vazut ca niciun roman palestinian nu a decedat insa multi romani evrei da mint ch genocidul pt ca sunt:
    2,3 mil in Gaza, 3,5 mil in Iudeea si Samaria, 8 mil in Iordania, 2,5 mil in Israel cu cetatenie israeliana, 500 mii easg ierusalim cu rezidenta plus alte milioane Dumnezeu stie cate prin lume diaspora.
    Crede cine a ca toti acestia provim din cei 1 mil (chipurile) care erau in 1948?
    De unde s-au inmultit atata si debunde epurare rasiala?
    Sau oare sunt multi care se dau si nunsunt ci aciuati in timp ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger