AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael, propunere şocantă pentru civilii palestinieni. Unde ar urma să fie mutaţi...

Israel, propunere şocantă pentru civilii palestinieni. Unde ar urma să fie mutaţi oamenii

Israel a venit cu o soluţie şocantă pentru salvarea civililor palestinieni, dar comunitatea internaţională trebuie să mai şi aprobe aşa ceva.

Ministrul israelian al serviciilor de informaţii, Gila Gamliel, a cerut reinstalarea voluntară a palestinienilor „în afara Fâşiei Gaza”.

Ce ar rezolva strămutarea palestinienilor?

Oficialul de la Tel Aviv a criticat, de asemenea, agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni.

În loc să trimită bani pentru a reconstrui Gaza sau pentru UNRWA, comunitatea internaţională poate contribui la finanţarea relocării şi îi poate ajuta pe locuitorii din Gaza să îşi construiască o nouă viaţă în noile lor ţări gazdă”, scrie Gamliel, care a continuat:

Am încercat multe soluţii diferite: retragerea (coloniilor din Fâşia Gaza), îmbogăţirea, gestionarea conflictului şi construirea de ziduri înalte în speranţa de a-i ţine pe monştrii Hamas departe de Israel. Toate au eşuat.

Ar fi o situaţie avantajoasă pentru ambele părţi: pentru civilii din Gaza, care îşi doresc o viaţă mai bună, şi pentru Israel, după această tragedie teribilă„.

1.039 afisari

4 COMENTARII

  1. Relocarea ???
    Daca se aproba asa ceva, poate in tarile in care sefii statelor respective sustin cauza palestinienilor: Turcia, Cis si Iordania, Iran, Yemen, Arabia Saudita, Pakistan,…etc.
    Au multe moschee si vor avea un sprijin financiar deosebit.

    • poi ei sunt deja relocati din 1948 in palestina.

  2. Planul american de a construi in nou canal sub control israelian pentru a concura canalul Suez, si cresterea influentei chineze in regiune inseamna control complet in Gaza si mutarea palestinienilor afara.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri