AcasăȘTIRI EXTERNEMinistrul Sănătății din Israel, prins vorbind despre pașaportul Covid: „L-am făcut să...

Ministrul Sănătății din Israel, prins vorbind despre pașaportul Covid: „L-am făcut să exercite presiuni pe nevaccinați”

Israel. Ministrul Sănătății, despre pașaportul Covid: „Făcut să exercite presiuni pe nevaccinați pentru a se vaccina”

Mai mulți miniștri israelieni au fost auziți înainte de ședința de cabinet de duminică, 12 septembrie, afirmând că unele restricții legate de coronavirus vizează doar stimularea vaccinării, mai degrabă decât reducerea morbidității, în timp ce se lamentau că cei nevaccinați ocupă paturile de spital.

„Cred, de asemenea, că puteți suprima permisul verde (Green Pass, pașaportul Covid) pentru restaurantele în aer liber”, i-a spus ministrul de Interne, Ayelet Shaked, ministrului Sănătății, Nitzan Horowitz.

„Și în piscine, nu doar în restaurante. Din punct de vedere epidemiologic este corect ”, i-a răspuns Horowitz lui Shaked, menționând că Green Pass-ul nu este necesar în mod special la întrunirile în aer liber. „Problema este că oamenii nu se vaccinează. Avem nevoie ca ei … altfel … nu vom ieși din asta”, a adăugat ministrul sănătății.

„Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid”

Însă, potrivit unei secvențe difuzată de Channel 12, ministrul Horowitz a avut o declarație surprinzătoare, fiind înregistrat în timp ce-i spunea lui Ayelet Shaked: „Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid, acesta este făcut doar să exercite presiuni asupra celor nevaccinați pentru a se vaccina”.

Horowitz a subliniat că Green Pass se aplică în prezent majorității atracțiilor publice, cu excepția mall-urilor și nu vrea să facă excepții, „pentru că atunci vor spune – dacă nu piscine, atunci de ce parcurile acvatice?

„Totuși, nu vrem să facem lucruri care nu au justificare medicală”.

Supraîncărcarea spitalelor

Dar, a adăugat ministrul Sănătății, „avem o problemă. Green Pass-ul nu este pus în aplicare, mai ales în sectorul arab … nu există și îl văd în spitale. Este supraîncărcarea spitalelor”, s-a plâns Horowitz, scrie The Times of Israel.

„Să presupunem că o persoană sub 60-65 de ani în stare critică ajunge la spital, fără îndoială, este nevaccinată. La categoria de peste 60-65 de ani, există două treimi de persoane nevaccinate și o treime vaccinate, mai mult sau mai puțin. Covid este acum un eveniment pentru nevaccinați”, i-a explicat el lui Shaked.

Ministrul Informațiilor, Elazar Stern, s-a alăturat conversației celor doi: „Este iritant”, a spus el, „că cei nevaccinați ocupă paturi” în secțiile de coronavirus ale spitalelor.

„În terapie intensivă, da”, a răspuns Horowitz.

Cifrele publicate vineri de Ministerul Sănătății din Israel au arătat că, printre persoanele sub 60 de ani, cele care nu aveau a treia doză de vaccin aveau aproape trei ori mai multe șanse de a ajunge grav bolnave, iar cei fără nici un vaccin erau de aproximativ 10 ori mai probabil expuși. Pentru cei peste 60 de ani, un rapel îi face de 10 ori mai puțin probabil ca o persoană vaccinată să se afle în stare gravă și de 40 de ori mai puțin probabil decât o persoană nevaccinată.

Majoritatea pacienților, nevaccinați

Un înalt oficial din domeniul sănătății a declarat vineri că marea majoritate a pacienților cu Covid-19 spitalizați în stare gravă nu au fost vaccinați.

Sharon Alroy-Preis, șef al sănătății publice la Ministerul Sănătății, a declarat vineri că aproape fiecare pacient cu Covid-19 pus sub ventilație nu este vaccinat. În plus, din cei 27 de pacienți conectați la mașini de oxigenare  extracorporală (ECMO), dintre care majoritatea au vârsta sub 60 de ani, 90% au fost nevaccinați, potrivit lui Alroy-Preis.

author avatar
Tudor Borcea
747 afisari

3 COMENTARII

  1. alienati toti cu monciunile pe post de pasaport pt abuzuri , ce face asta cu vaccinarea adica un experiment uman e egal cu holocaustul de care se plang!!!!!!

  2. ” L-am facut CA sa exercite… „, in cazul asta, Borcea. Grea e limba română, nene!

  3. Alta data pentru asemenea afirmatii ieseau sute de mii de oameni in strada.Oamenii curajosi ,educati si cu principii sunt pe cale de disparitie,raman sclavetii cu masca pe figura si capul in pamant.Se duce dracului omenirea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger