AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael lovește a doua oară Libanul

Israel lovește a doua oară Libanul

Israel lovește a doua oară Libanul

Forțele armate israeliene au ridicat iar avioanele de luptă de la sol pentru a răspunde tirurilor cu rachete ale Hezbollah din Liban.

Forța interimară a Națiunilor Unite (UNIFIL) și-a manifestat îngrijorarea cu privire la o escaladare „foarte periculoasă” la granița dintre Israel și Liban.

La două zile după atacul cu rachete împotriva Israelului din Liban, armata israeliană a atacat țara vecină.

Rachetele, distruse de Domul de Fier

Trei rachete au fost lansate miercuri, 4 august, din Liban, în Israel: două proiectile au aterizat pe pământul israelian și a treia nu a trecut granița, potrivit IDF.

Forțele israeliene au răspuns mai întâi cu lovituri de artilerie și apoi cu trei atacuri aeriene asupra Libanului, primele raiduri din ultimii ani împotriva acestei țări.

Armata israeliană efectuat noi atacuri, vineri,  după ce „peste 10 rachete au fost lansate” din Liban în Israel, potrivit unui comunicat al Tsahal, care nu a raportat nici o victimă.

„Majoritatea rachetelor au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană”, Domul de Fier, a declarat IDF într-un comunicat.

Hezbollah revendică atacurile

Deși inițial atacurile cu rachete nu au fost revendicate, Hezbollah a declarat, vineri, că se află la originea lansării acestor  rachete care vizau teritoriile regiunii disputate Muntele Dov, ca răspuns la atacurile aeriene israeliene din sudul Libanului.

De partea sa, Forța Interimară a Națiunilor Unite (UNIFIL), desfășurată în sudul Libanului pentru a acționa ca un tampon între cele două țări, a denunțat o escaladare „foarte periculoasă” la frontieră, scrie 20 Minutes.

În 2006, ultima confruntare majoră dintre Israel și Hezbollah a lăsat peste 1.200 de morți de partea libaneză, în majoritate civili, și 160 de partea israeliană, în principal militari.

 

author avatar
Tudor Borcea
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger