AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael bombardează Fâșia Gaza, după lovituri de rachete trase de Hamas

Israel bombardează Fâșia Gaza, după lovituri de rachete trase de Hamas

Israel bombardează Fâșia Gaza, după lovituri de rachete trase de Hamas

Armata israeliană a bombardat pozițiile Hamas, în sudul Fâșiei Gaza, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 ianuarie, după tirurile de rachete din enclava palestiniană, au declarat surse de securitate și armata israeliană.

Armata israeliană a declarat într-un scurt mesaj către presă „că desfășoară lovituri împotriva țintelor teroriste în Fâșia Gaza”, teritoriu palestinian aflat sub controlul mișcării islamiste armate Hamas.

Domul de Fier nu a fost activat

„Avioanele de luptă israeliene vizează o locație a brigăzilor al-Qassam (aripa înarmată a Hamas) la vest de Khan Yunis”, un oraș din sudul Fâșiei Gaza, au declarat pentru AFP surse palestiniene de securitate, raportând, de asemenea, focuri de artilerie asupra unei baze de observație a mișcării islamiste din nordul enclavei.

Sâmbătă dimineață, două rachete lansate din Fâșia Gaza au căzut în Marea Mediterană, în largul metropolei israeliene Tel Aviv. Sirenele de alarmă nu au fost declanșate și sistemul de interceptare al rachetelor Domul de Fier nu a fost activat, a spus IDF într-un comunicat.

Inamicii jurați, Israel și Hamas au purtat un război de 11 zile în mai 2021, al patrulea de când mișcarea armată islamistă a preluat puterea în Gaza.

De la intrarea în vigoare a unui armistițiu fragil, cinci proiectile (rachete sau obuze) au fost lansate până acum din Gaza asupra teritoriului israelian, cel mai mic număr în primele şase luni după un război între Israel şi Hamas, potrivit raportului anual al armatei publicat la 29 decembrie

 

author avatar
Tudor Borcea
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger