AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael bombardează din nou Gaza

Israel bombardează din nou Gaza

Israel bombardează din nou Gaza

În condițiile în care un acord de încetare a focului a intrat în vigoare din 21 mai, Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra zonelor de antrenament ale islamiștilor din Fâșia Gaza, în noaptea de joi spre vineri, 2 iulie.

Atacurile IDF sunt un răspuns la baloanele incendiare trimise de islamiștii din enclava palestiniană, care au provocat mai multe incendii pe teritoriul israelian.

Loviturile israeliene au țintit situri de antrenament, fără să rănească pe nimeni, au declarat surse de securitate din mișcarea islamistă Hamas, care guvernează în Fâșia Gaza. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat atacurile aeriene.

15 ani de blocadă israeliană

Baloanele incendiare lansate din Gaza au declanșat, joi, patru incendii în Israel, potrivit unui comunicat al pompierilor israelienă, care au precizat că focurile au fost de slabă amploare și au fost stinse, scrie France 24.

La 18 iunie, forțele aeriene israeliene au bombardat ținte ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca represalii pentru aruncarea de baloane incendiare asupra Israelului.

Loviturile de vineri au fost o nouă rundă de bombardamente de la intrarea în vigoare, la 21 mai, a unui acord de încetare a focului care a pus capăt unui război de 11 zile între IDF și Hamas, grupare aflată la putere în Fâșia Gaza, o enclavă palestiniană sărăcită, populată cu două milioane de locuitori și aflată sub blocada israeliană de mai bine de 15 ani.

„Un răspuns masiv și puternic”

În perioada 10-21 mai, 260 de palestinieni au fost uciși de armata israeliană în Fâșia Gaza, inclusiv luptători, potrivit autorităților locale. În Israel, focul de rachete din Gaza a ucis 13 persoane, inclusiv un soldat, potrivit poliției și militarilor.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat joi într-o ceremonie militară că Israelul „nu se grăbește să lupte”, dar că, dacă este „necesar”, statul evreu „nu va ezita cu un răspuns masiv și puternic”.

author avatar
Tudor Borcea
284 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Borcea, ziaristu’ p…! In lb. romana e „Israelul”, nu „Israel”… articol hotarat „l”… mm de ziarist la seral si ff!!!🥶

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger